Vuohenjuustopunajuuret
Vuohenjuustopunajuuret ovat sopivat niin juhlapöytään kuin pikkulämpiminä ympäri vuoden. Kruunaa hunajalla sekä pinjansiemenillä ja nauti!
6 annostayli 60 min180 kcal / annos (140g)
Ainekset
6 annosta
- n. 1kgpunajuuria (tuoreita)
- 1tltimjamia
- n. 1/4tlsuolaa
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
- 1/2rkljuoksevaa hunajaa
- 1/4dlpinjansiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Pese punajuuret ja keitä kypsiksi suolalla (noin 1 tl suolaa litralle vettä) maustetussa vedessä, noin 45 minuuttia. Keittoaika riippuu punajuurien koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Kaada punajuurista vesi pois. Kuori ne kuumina. Viipaloi punajuuret voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle timjamia ja suolaa.
- Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä punajuurien päälle. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele koristeeksi pinjansiemeniä.
- Kuumenna vuokaa 200 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10-15 minuuttia. Vuohenjuustopunajuuret sopivat tarjottavaksi kinkun kanssa tai pikkulämpimänä.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 140g100 g
- 180 kcal754 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja12 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä resepti. Palaan tähän aina uudestaan. Joulupöydässä usein.
Tehtiin kanojen kanssa
Erittäin maukasta grillatun entrecoten kanssa :)
Joka jouluinen herkku. Sopii täydellisesti joulukinkun kanssa.