• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vuohenjuustopunajuuret

Vuohenjuustopunajuuret
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (140g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgpunajuuria (tuoreita)
    • 1tltimjamia
    • n. 1/4tlsuolaa
    • 1/2rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/4dlpinjansiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese punajuuret ja keitä kypsiksi suolalla (noin 1 tl suolaa litralle vettä) maustetussa vedessä, noin 45 minuuttia. Keittoaika riippuu punajuurien koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla.
  2. Kaada punajuurista vesi pois. Kuori ne kuumina. Viipaloi punajuuret voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle timjamia ja suolaa.
  3. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä punajuurien päälle. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele koristeeksi pinjansiemeniä.
  4. Kuumenna vuokaa 200 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10-15 minuuttia. Vuohenjuustopunajuuret sopivat tarjottavaksi kinkun kanssa tai pikkulämpimänä.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua