• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdettu punajuurisalaatti ja minttu-tahinikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu punajuurisalaatti ja minttu-tahinikastike

Paahda punajuuret ohuina lastuina ja tarjoa minttu-tahinikastikkeen kanssa alkuruokana tai lisäkkeenä. Noin 0,75€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gpunajuuria
    • 1rklrypsiöljyä
    • tuoretta minttua hienonnettuna

Minttu-tahinikastike

    • 1dlmintunlehtiä
    • 1/2dltahinia eli seesaminsiementahnaa
    • 1/2dlvettä
    • 1 1/2rklsitruunanmehua
    • 1pienivalkosipulinkynsi
    • 1/2tljuoksevaa hunajaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi (noin 3 mm:n) viipaleiksi. Pyöritä viipaleet öljyssä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä punajuuret.
  2. Soseuta minttu, tahini ja vesi tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla, raastetulla valkosipulilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Älä soseuta enää, jotta valkosipuli ei muutu kitkeräksi. Ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä.
  3. Nosta punajuuriviipaleet limittäin tarjoilulautaselle. Valuta päälle raidoiksi minttu-tahinikastiketta ja koristele tuoreella mintulla. Tarjoa alkuruokana tai lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Koristele salaatti halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua
  • Heini1.9.2018

    Vegaanit eivät syö hunajaa :)

  • K-Kuluttajapalvelu1.9.2018

    Heini, kiitos paljon tarkkaavaisuudesta. Korjaamme reseptin luokittelua.