Vuohenjuusto-parsakaalikeitto
Vuohenjuusto-parsakaalikeitto on helppo sosekeitto, joka nautitaan vuohenjuustoleipien kanssa. Noin 1,95 €/annos*
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 3-4(350 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
- 300gparsakaalia
- 100gpurjoa
- 1rklöljyä
- n. 7dlvettä
- 1laakerinlehti
- 1tlsuolaa
- 1tlmeiramia
- 1dl(lehti)persiljaa hienonnettuna
- 1tlk(2 dl)kevytkermaa tai ruokakermaa
Pinnalle
- 4viipalettapaahtoleipää
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- 2rklpinjan- tai auringonkukansiemeniä
- (lehti)persiljaa
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja kuutioi perunat. Paloittele parsakaali. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
- Kuullota purjoa öljyssä kattilassa. Pyöräytä öljyssä myös perunat.
- Kaada kattilaan vesi ja kiehauta. Mausta laakerinlehdellä ja suolalla. Lisää parsakaalit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Sekoita joukkoon meirami, persilja ja kerma. Kuumenna.
- Leikkaa vuohenjuustosta 8 ohutta viipaletta leipien päälle ja paloittele loppu juusto keiton joukkoon. Voit halutessasi poistaa kuoren keittoon tulevasta juustosta.
- Paahda leivät ja leikkaa kolmioiksi. Nosta jokaiselle kolmiolle vuohenjuustoviipale. Valuta hunajaa juustojen päälle ja ripottele pinjansiemenet pinnalle.
- Jaa kuuma keitto lautasille. Nosta keittojen päälle 2 kolmioleipää/annos. Gratinoi grillivastusten alla 225 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes pinjansiemenet saavat hieman väriä ja juusto lämpenee. Koristele persiljalla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi