Vuohenjuusto-parsakaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vuohenjuusto-parsakaalikeitto

Vuohenjuusto-parsakaalikeitto on helppo sosekeitto, joka nautitaan vuohenjuustoleipien kanssa. Noin 1,95 €/annos*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 3-4(350 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 300gparsakaalia
    • 100gpurjoa
    • 1rklöljyä
    • n. 7dlvettä
    • 1laakerinlehti
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmeiramia
    • 1dl(lehti)persiljaa hienonnettuna
    • 1tlk(2 dl)kevytkermaa tai ruokakermaa

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat. Paloittele parsakaali. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
  2. Kuullota purjoa öljyssä kattilassa. Pyöräytä öljyssä myös perunat.
  3. Kaada kattilaan vesi ja kiehauta. Mausta laakerinlehdellä ja suolalla. Lisää parsakaalit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Sekoita joukkoon meirami, persilja ja kerma. Kuumenna.
  5. Leikkaa vuohenjuustosta 8 ohutta viipaletta leipien päälle ja paloittele loppu juusto keiton joukkoon. Voit halutessasi poistaa kuoren keittoon tulevasta juustosta.
  6. Paahda leivät ja leikkaa kolmioiksi. Nosta jokaiselle kolmiolle vuohenjuustoviipale. Valuta hunajaa juustojen päälle ja ripottele pinjansiemenet pinnalle.
  7. Jaa kuuma keitto lautasille. Nosta keittojen päälle 2 kolmioleipää/annos. Gratinoi grillivastusten alla 225 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes pinjansiemenet saavat hieman väriä ja juusto lämpenee. Koristele persiljalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu