Juuresgalette
Galette on rouhea piirakka, joka paistetaan suoraan pellillä leivinpaperin päällä ilman piirakkavuokaa. N. 0,85€/annos.
6 annosta30 - 60 min389 kcal / annos (170g)
Ainekset
6 annosta
- 3dlPirkka tummaa gluteenitonta jauhoseosta tai
- tattarijauhoja
- 1/2tlleivinjauhetta
- 100gPirkka voita
- 1/2prk(à 250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1dl(35 g)K-Menu emmentaljuustoraastetta
Täyte
- 100gbataattia
- 100gpalsternakkaa
- 1(100 g)punajuuri
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
- 1/4tlsuolaa
- 1tltimjamia
- 1-2tljuoksevaa hunajaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja nypi kylmän voin kanssa murumaiseksi. Sekoita joukkoon rahka ja juustoraaste. Muotoile taikinasta pallo ja anna levätä kelmun sisällä jääkaapissa puoli tuntia.
- Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (1-2 mm:n) viipaleiksi. Leikkaa myös vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm). Levitä vuohenjuustoviipaleet taikinan keskelle, jätä taikinaan noin 4 cm:n reunat. Asettele juuresviipaleet juuston päälle, mausta juurekset suolalla ja timjamilla ja valuta pinnalle hunajaa.
- Taita taikinan reunat keskelle leivinpaperin avulla. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Tarjoa galette hieman jäähtyneenä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 170g100 g
- 389 kcal1 630 kJ
- Proteiinia 9,55 g
- Hiilihydraatteja39,2 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi