• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
JuuresgaletteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juuresgalette

Galette on rouhea piirakka, joka paistetaan suoraan pellillä leivinpaperin päällä ilman piirakkavuokaa. N. 0,85€/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 389 kcal / annos (170g)

Ainekset

6 annosta

Täyte

    • 100gbataattia
    • 100gpalsternakkaa
    • 1(100 g)punajuuri
    • 1/4tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 1-2tlPirkka juoksevaa hunajaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja nypi kylmän voin kanssa murumaiseksi. Sekoita joukkoon rahka ja juustoraaste. Muotoile taikinasta pallo ja anna levätä kelmun sisällä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (1-2 mm:n) viipaleiksi. Leikkaa myös vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm). Levitä vuohenjuustoviipaleet taikinan keskelle, jätä taikinaan noin 4 cm:n reunat. Asettele juuresviipaleet juuston päälle, mausta juurekset suolalla ja timjamilla ja valuta pinnalle hunajaa.
  4. Taita taikinan reunat keskelle leivinpaperin avulla. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Tarjoa galette hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 389 kcal1 630 kJ
  • Proteiinia9,55 g
  • Hiilihydraatteja39,2 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua