• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Annosrosollit piparjuurikastikkeella

Perinteisen rosollin sijaan voit tehdä jokaiselle ruokailjalle oman annosrosollin. Tarjoa rosollin kanssa ihanaa piparjuurikastiketta.
Annosrosollit piparjuurikastikkeella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 134 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta

Piparjuurikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese ja keitä punajuuret ja perunat kypsiksi. Punajuuret kysyvät 30-40 ja perunat noin 20 minuutissa. Kuori ne jäähtyneinä.
  2. Raasta punajuuret, perunat ja sipuli monitoimikoneen hienoimmalla raastinterällä. Raasta samalla kurkkuviipaleet.
  3. Notkista piparjuuritahna kurkkuliemellä ja juoksevalla hunajalla. Sekoita tahnaseos raasteen joukkoon. Mausta lisäksi suolalla, timjamilla ja mustapippurilla.
  4. Kastele kahvikupit tai muut pienet kulhot kylmällä vedellä ja jaa raaste kuppeihin. Tasoita ja paina raaste tiiviiksi lusikalla. Pane rosollit jääkaappiin.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
  6. Upota rosollikupit reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan. (Rosollit voi kumota hyvissä ajoin ja säilyttää viileässä.) Koristele piparjuurikastikkeella ja tuoreella yrtinoksalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 134 kcal558 kJ
  • Proteiinia3,4 g
  • Hiilihydraatteja22,2 g
  • Rasvaa2,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille