• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrtti-hunajaiset lammasvartaat

Yrtti-hunajaiset lammasvartaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 291 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • n. 1kgluutonta lampaanlihaa (paahtopaistia tai fileetä)

Marinadi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  2. Paloittele liha vartaaseen sopiviksi paloiksi (noin 3 x 3 cm). Jos käytät pakastettua lampaanpaistia, anna sen sulaa. Poista ylimääräinen rasva ja mahdollinen luu ennen paloittelua. Pane lihapalat tiiviiseen muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Sulje pussi tiiviisti ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Kääntele pussia maustumisen aikana.
  3. Ota liha lämpenemään noin tuntia ennen grillaamista.
  4. Työnnä marinoidut lihapalat vartaaseen ja grillaa niitä noin 15 minuuttia. Käännä vartaita grillauksen aikana muutaman kerran. Vartaat voit kypsentää myös uunissa. Tarjoa lammasvartaat perunanyyttien, kaalisalaatin ja patongin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 291 kcal1 220 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja2,41 g
  • Rasvaa21,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille