Hunajainen yrttilammaspataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hunajainen yrttilammaspata

Hunajaisen yrttilammaspadan lihat marinoidaan yön yli mureiksi ja maukkaiksi. Pata hautuu kätevästi kypsäksi lihojen marinointiliemessä.

Ainekset

8 annosta
    • n. 1kglampaanpaistia, kuutioituna

Marinadi

Lisää

    • 1fenkoli
    • 4porkkanaa
    • (1/2 dlsherryä)

Suurus

    • 3rklvehnäjauhoja
    • 1dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon lampaanlihakuutiot. Peitä kulho kannella tai muovilla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Siirrä lihat liemineen pataan kiehumaan. Lisää mukaan paloitellut fenkolit ja porkkanat. Anna hautua miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä.
  3. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja suurusta liemi. Hauduta vielä noin 5 minuuttia, tarkista maku ja tarjoa Pirkka villiriisin ja vihreän salaatin kera.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille