• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hunajainen yrttilammaspata

Hunajaisen yrttilammaspadan lihat marinoidaan yön yli mureiksi ja maukkaiksi. Pata hautuu kätevästi kypsäksi lihojen marinointiliemessä.
Hunajainen yrttilammaspata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 310 kcal / annos (250g)

Ainekset

8 annosta
    • n. 1kglampaanpaistia, kuutioituna

Marinadi

Lisää

    • 1fenkoli
    • 4porkkanaa
    • (1/2 dlsherryä)

Suurus

    • 3rklvehnäjauhoja
    • 1dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon lampaanlihakuutiot. Peitä kulho kannella tai muovilla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Siirrä lihat liemineen pataan kiehumaan. Lisää mukaan paloitellut fenkolit ja porkkanat. Anna hautua miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä.
  3. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja suurusta liemi. Hauduta vielä noin 5 minuuttia, tarkista maku ja tarjoa Pirkka villiriisin ja vihreän salaatin kera.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 310 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille