Lammaspaisti
Perinteinen lammaspaisti valmistuu meheväksi paistopussissa. Voit käyttää luullista karitsan putkiluupaistia tai luutonta lampaanpaistia.
yli 60 min243 kcal / 100 g
Ainekset
- n. 2-3kg:nluullinen tai luuttomaksi leikattu lampaanpaisti
- 6-8Pirkka valkosipulinkynttä
Marinadi
- 1rklöljyä
- 1rklkuivattua minttua
- 1rklkuivattua rosmariinia
- 1tlpippurisekoitusta
- (1 rklsoijakastiketta)
Kastike
- 3-4dlpaistolientä
- 1 1/2rklvehnäjauhoja
- tilkkakylmää vettä
- 2rklminttuhyytelöä
- 1tlbasilikaa
- ripaussuolaa
Lisäksi
- 1Pirkka paistopussi
Valmistus
yli 60 min- Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa pari vuorokautta. Poista muovipakkaus. Tee paistiin pieniä viiltoja ja työnnä niihin kuoritut, halkaistut valkosipulinkynnet. Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seosta joka puolelle paistia. Sido paisti tarvittaessa. Pane paisti paistopussiin ja nosta uunivuokaan. Anna marinoitua kylmässä yön yli.
- Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Leikkaa paistopussin kulmaan pieni höyryaukko. Työnnä lihalämpömittari pussin läpi paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-175 asteisessa uunissa. Kun mittari näyttää 70 astetta, paisti on mehevä, sisältä punertava. Täysin kypsää se on mittarin näyttäessä 75 astetta. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.
- Valuta paistoliemi pussista kattilaan. Siivilöi liemi, jäähdytä ja kuori pinnasta hyytynyt rasvakerros pois. Kuumenna 3-4 dl paistolientä ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta minttuhyytelöllä basilikalla ja suolalla. Lisää kerma ja kuumenna. Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita ja minttuhyytelöä.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 243 kcal1 020 kJ
- Proteiinia 22,4 g
- Hiilihydraatteja1,81 g
- Rasvaa16,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä resepti karitsan viululle.En marinoidut lammasta. Laitoin vain kuorrutuksen . Oli tarpeeksi makua.
Lammas ei maistu villalta, jos se on oikein teurastettu. Ammattitaidon teurastaja saattaa sotkea lampaanlihan!
Ei lammas ole vuosiin maistunut villasukille,nykyisin se kasvatetaan lihalampaaksi. Minä olen lampaan syöjä eikä ole viimeiseen 20 vuoteen tarvinnut koskaan marinoimista
Tämä on tosi maukasta. Ainoa vika on ollut, että lammas tuntuu loppuvan kesken. Myös lapset pyytää lammasta lisää, eikä maistu villasukalta, ainakaan jos antaa marinoitua yön yli. Tän reseptin mukaan on tehty takuuhyvä lammas meillä jo 30 vuotta. Silloinkin ohje löytyi Pirkka-lehdestä.