• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammaspaisti

Perinteinen lammaspaisti valmistuu meheväksi paistopussissa.
Lammaspaisti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 243 kcal / 100 g

Ainekset

    • n. 2-3kg:nluullinen tai luuttomaksi leikattu lampaanpaisti
    • 6-8Pirkka valkosipulinkynttä

Marinadi

Kastike

    • 3-4dlpaistolientä
    • 1 1/2rklvehnäjauhoja
    • tilkkakylmää vettä
    • 2rklminttuhyytelöä
    • 1tlbasilikaa
    • suolaa

Lisäksi

    • 1Pirkka paistopussi

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa pari vuorokautta. Poista muovipakkaus. Tee paistiin pieniä viiltoja ja työnnä niihin kuoritut, halkaistut valkosipulinkynnet. Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seosta joka puolelle paistia. Sido paisti tarvittaessa. Pane paisti paistopussiin ja nosta uunivuokaan. Anna marinoitua kylmässä yön yli.
  2. Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Leikkaa paistopussin kulmaan pieni höyryaukko. Työnnä lihalämpömittari pussin läpi paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-175 asteisessa uunissa. Kun mittari näyttää 70 astetta, paisti on mehevä, sisältä punertava. Täysin kypsää se on mittarin näyttäessä 75 astetta. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.
  3. Valuta paistoliemi pussista kattilaan. Siivilöi liemi, jäähdytä ja kuori pinnasta hyytynyt rasvakerros pois. Kuumenna 3-4 dl paistolientä ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta minttuhyytelöllä basilikalla ja suolalla. Lisää kerma ja kuumenna. Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita ja minttuhyytelöä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 243 kcal1 020 kJ
  • Proteiinia22,4 g
  • Hiilihydraatteja1,81 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11