Hyppää sisältöön
Lammaspaisti Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Lammaspaisti

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Perinteinen lammaspaisti on vuodesta toiseen pääsiäispöydän tähti. Paistopussi takaa, että yön yli marinoitu paisti pysyy mehevänä ja mureana.
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta
  • n. 2–3 kg:n luullinen tai luuttomaksi leikattu lampaanpaisti
  • 6–8 Pirkka valkosipulinkynttä

Marinadi

  • 2 rkl Pirkka balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • (1 rkl soijakastiketta)

Kastike

  • 3–4 dl paistolientä
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • tilkka kylmää vettä
  • 2 rkl minttuhyytelöä
  • 1 tl basilikaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl Pirkka kuohukermaa

Lisäksi

  • 1 Pirkka paistopussi

Ravintosisältö

  • Energia
    835 kJ / 200 kcal
  • Rasva
    13,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    6,2 g
  • Hiilihydraatit
    2,1 g
  • josta sokereita
    1,4 g
  • Proteiini
    17,4 g
  • Suola
    0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

    Marinadi

  1. Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa pari vuorokautta. Poista muovipakkaus. Tee paistiin pieniä viiltoja ja työnnä niihin kuoritut, halkaistut valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seosta joka puolelle paistia. Sido paisti tarvittaessa. Pane paisti paistopussiin ja nosta uunivuokaan. Anna marinoitua kylmässä yön yli.
  3. Paistaminen

  4. Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Leikkaa paistopussin kulmaan pieni höyryaukko. Työnnä lihalämpömittari pussin läpi paistin paksuimpaan kohtaan.
  5. Kypsennä 150–175 asteisessa uunissa. Kun mittari näyttää 70 astetta, paisti on mehevä, sisältä punertava. Täysin kypsää se on mittarin näyttäessä 75 astetta. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.
  6. Kastike

  7. Valuta paistoliemi pussista kattilaan. Siivilöi liemi, jäähdytä ja kuori pinnasta hyytynyt rasvakerros pois.
  8. Kuumenna 3–4 dl paistolientä ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta minttuhyytelöllä basilikalla ja suolalla. Lisää kerma ja kuumenna.
Tarjoa lampaanpaistin kanssa perinteseen tyyliin valkosipulikermaperunoita ja minttuhyytelöä tai kokeile paistin kaveriksi yrteillä maustettua riisiä ja höyrytettyä parsaa tai varsiparsakaaleja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (83 arviota)

  • Ruokaharrastelija
    2 vuotta sitten
    Täydellinen. Ohjeessa ei ollut lihalle ollenkaan suolaa. Lisäsin pintaan 1 rkl ennen paistamista.
  • Pääsiäislammas
    7 vuotta sitten
    Hyvä resepti karitsan viululle.En marinoidut lammasta. Laitoin vain kuorrutuksen . Oli tarpeeksi makua.
  • lampaan syöjä
    8 vuotta sitten
    Ei lammas ole vuosiin maistunut villasukille,nykyisin se kasvatetaan lihalampaaksi. Minä olen lampaan syöjä eikä ole viimeiseen 20 vuoteen tarvinnut koskaan marinoimista
  • LA
    8 vuotta sitten
    Tämä on tosi maukasta. Ainoa vika on ollut, että lammas tuntuu loppuvan kesken. Myös lapset pyytää lammasta lisää, eikä maistu villasukalta, ainakaan jos antaa marinoitua yön yli. Tän reseptin mukaan on tehty takuuhyvä lammas meillä jo 30 vuotta. Silloinkin ohje löytyi Pirkka-lehdestä.