Arkiston aarre
Lammaspaisti
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Perinteinen lammaspaisti on vuodesta toiseen pääsiäispöydän tähti. Paistopussi takaa, että yön yli marinoitu paisti pysyy mehevänä ja mureana.
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
- n. 2–3 kg:n luullinen tai luuttomaksi leikattu lampaanpaisti
- 6–8 Pirkka valkosipulinkynttä
Marinadi
- 2 rkl Pirkka balsamiviinietikkaa
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl kuivattua minttua
- 1 rkl kuivattua rosmariinia
- 1 tl pippurisekoitusta
- (1 rkl soijakastiketta)
Kastike
- 3–4 dl paistolientä
- 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
- tilkka kylmää vettä
- 2 rkl minttuhyytelöä
- 1 tl basilikaa
- ripaus suolaa
- 1 dl Pirkka kuohukermaa
Lisäksi
- 1 Pirkka paistopussi
Ravintosisältö
- Energia835 kJ / 200 kcal
- Rasva13,5 g
- josta tyydyttynyttä6,2 g
- Hiilihydraatit2,1 g
- josta sokereita1,4 g
- Proteiini17,4 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Anna pakastetun lampaanpaistin sulaa jääkaapissa pari vuorokautta. Poista muovipakkaus. Tee paistiin pieniä viiltoja ja työnnä niihin kuoritut, halkaistut valkosipulinkynnet.
- Sekoita mausteseoksen ainekset ja sivele seosta joka puolelle paistia. Sido paisti tarvittaessa. Pane paisti paistopussiin ja nosta uunivuokaan. Anna marinoitua kylmässä yön yli.
- Ota paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Leikkaa paistopussin kulmaan pieni höyryaukko. Työnnä lihalämpömittari pussin läpi paistin paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä 150–175 asteisessa uunissa. Kun mittari näyttää 70 astetta, paisti on mehevä, sisältä punertava. Täysin kypsää se on mittarin näyttäessä 75 astetta. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti.
- Valuta paistoliemi pussista kattilaan. Siivilöi liemi, jäähdytä ja kuori pinnasta hyytynyt rasvakerros pois.
- Kuumenna 3–4 dl paistolientä ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta minttuhyytelöllä basilikalla ja suolalla. Lisää kerma ja kuumenna.
Marinadi
Paistaminen
Kastike
Tarjoa lampaanpaistin kanssa perinteseen tyyliin valkosipulikermaperunoita ja minttuhyytelöä tai kokeile paistin kaveriksi yrteillä maustettua riisiä ja höyrytettyä parsaa tai varsiparsakaaleja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl5,75/lIlman Plussa-korttia 1,29/kpl (6,45/l)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(25 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,2(86 arviota)
- yli 60 min3,6(48 arviota)
- yli 60 min3,5(2 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,3(32 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,8(12 arviota)
- yli 60 min3,9(386 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (83 arviota)
- Ruokaharrastelija2 vuotta sittenTäydellinen. Ohjeessa ei ollut lihalle ollenkaan suolaa. Lisäsin pintaan 1 rkl ennen paistamista.
- Pääsiäislammas7 vuotta sittenHyvä resepti karitsan viululle.En marinoidut lammasta. Laitoin vain kuorrutuksen . Oli tarpeeksi makua.
- lampaan syöjä8 vuotta sittenEi lammas ole vuosiin maistunut villasukille,nykyisin se kasvatetaan lihalampaaksi. Minä olen lampaan syöjä eikä ole viimeiseen 20 vuoteen tarvinnut koskaan marinoimista
- LA8 vuotta sittenTämä on tosi maukasta. Ainoa vika on ollut, että lammas tuntuu loppuvan kesken. Myös lapset pyytää lammasta lisää, eikä maistu villasukalta, ainakaan jos antaa marinoitua yön yli. Tän reseptin mukaan on tehty takuuhyvä lammas meillä jo 30 vuotta. Silloinkin ohje löytyi Pirkka-lehdestä.