• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mathildan lampaanpaisti ja samettinen kastike

Mathildan lampaanpaisti ja samettinen kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 170 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 1(n. 1,5 kg)luuton lampaanpaisti
    • 8valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 2rklkuivattua minttua
    • 1rklkuivattua rosmariinia
    • mustapippuria
    • 2dlvahvaa kahvia
    • 15pikkusipulia
    • tai
    • 2-3isoasipulia

Lisäksi

    • paistopussi
    • 3/4tlsuolaa

Kastike

    • 5dlpaistolientä siivilöitynä
    • 3/4dlvahvaa kahvia
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlroseepippureita
    • 1tlsoijakastiketta
    • 2rklminttuhyytelöä
    • 1/2dlkuohukermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata lampaanpaisti jääkaapissa (n. 2 vrk). Kuivaa paisti talouspaperiin. Pistele paistiin halkaistuja valkosipulinkynsiä. Sekoita öljyn joukkoon minttu, rosmariini ja mustapippuria.
  2. Hiero öljy-mausteseos paistin pintaan. Pane paisti paistopussiin. Lisää kuoritut pikkusipulit tai isot sipulit lohkottuna. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  3. Kaada pussiin vahva, jäähtynyt kahvi. Leikkaa paistopussin kulmaan höyryaukko. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti vielä reunalliseen uunivuokaan.
  4. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Valuta pussista paistoliemi ja siivilöi se. Paisti saa tasaantua peitettynä.
  5. Jäähdytä paistoliemi ja kuori pinnasta hyytynyt rasvakerros pois. Kuumenna 5 dl paistolientä. Sekoita kylmän kahvin joukkoon vehnäjauhot ja kaada seos kiehuvan paistoliemen sekaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
  6. Mausta kastike suolalla, roseepippureilla, soijalla ja minttuhyytelöllä. Lisää lopuksi kerma.
  7. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleiden väliin suolaa. Asettele paisti ja pikkusipulit tarjoiluvadille. Valuta paistiviipaleiden pinnalle kastiketta tarjoa loppu kastike erikseen. Tarjoa perunoiden, parsakaalin ja minttuhyytelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 170 kcal713 kJ
  • Proteiinia14,4 g
  • Hiilihydraatteja5,06 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu