Pulled lamb eli nyhtölammasTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pulled lamb eli nyhtölammas

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pulled lamb eli revitty lammas valmistuu ylikypsästä lampaanpaistista. Ihanan pehmeäksi ja mureaksi paistettu nyhtölammas sulaa suussa.

    Ainekset

    5–6 annosta
    n. 2 kg
     
    luutonta lampaanpaistia (pakaste)
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    timjamia
    tai
    1 tl
     
    rosmariinia
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    2 (200 g)
     
    sipulia
    tai
    1–2 (150 g)
     
    porkkanaa
    tai
    6
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    n. 5 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    punaviinietikkaa
    tai

    Pinnalle

     
    tai
     
    minttua, korianteria tai persiljaa hienonnettuna
    tai
     
    sitruunanmehua
    tai
     
    sitruunan raastettua kuorta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 048 kJ / 489 kcal
    Rasva
    31,3 g
    josta tyydyttynyttä
    14,3 g
    Hiilihydraatit
    2,9 g
    josta sokereita
    2,3 g
    Proteiini
    48,4 g
    Suola
    2,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata paisti jääkaapissa. Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suola, timjami, rosmariini ja pippuri. Nosta liha korkeareunaiseen uunipataan tai -vuokaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.

    Leikkaa kuoritut sipulit ja porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Lisää kasvikset vuokaan. Kaada vuokaan kiehuva vesi ja viinietikka. Neste saa peittää noin 2/3 paistista.

    Nosta pata tai vuoka uuniin ilman kantta ja paista 175 asteessa tunti. Peitä pata kannella tai foliolla ja jatka paistamista vielä noin 4 tuntia. Sisälämpötilan pitää nousta vähintään 95 asteeseen, mielellään yli.

    Ota pata uunista. Nosta liha liemestä ja kääri folioon. Anna tekeytyä noin tunti.

    Siivilöi liemi. (Lusikoi sipulit ja porkkanat tarjoilukulhoon.) Jäähdytä liemi ja kuori pinnalle jähmettynyt rasva pois.

    Revi liha esimerkiksi kahden haarukan avulla tai reilusti käsin suikaleiksi. Lusikoi lihan joukkoon hieman kuumennettua paistolientä mehevyyttä ja makua lisäämään.

    Levitä revitty liha kuumennetulle tarjoiluvadille. Mausta sormisuolalla, hienonnetulla mintulla ja sitruunanmehulla sekä sitruunan raastetulla kuorella. Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita. Voit tarjota lammasta myös pitaleivän täytteenä, salaatin, tomaatin, punasipulin, fetajuuston ja tsatsikin kanssa.

    Vinkki! Voit kypsentää lihan etukäteen. Lämmitä revitty liha kattilassa ja lisää joukkoon reilusti lihan paistolientä mehevyyttä antamaan. Käytä ylimääräinen paistoliemi keittoihin tai kastikkeisiin. Sipulit ja porkkanat voit tarjota lisäkkeenä tai käyttää esimerkiksi sosekeittoon.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Porkkana pesty Suomi
      Hinta n. 0,21/kpl
      2,09/kg
    • Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytys
      Hinta 4,99/kpl
      19,96/l
    • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
      Hinta 3,99/kpl
      31,92/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Järvikylä timjami rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
      Hinta 3,95/kpl
    • Rosmariini 20g 1lk
      Hinta 1,69/kpl
      84,50/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,14/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Porkkana multa Suomi
      Hinta n. 0,18/kpl
      1,79/kg
    • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
      Hinta 1,35/kpl
      2,70/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Druvan punaviinietikka 300ml
      Hinta 2,89/kpl
      9,63/l
    • Filos 350ml punaviinietikka
      Hinta 2,15/kpl
      6,14/l
    • Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70g
      Hinta 2,59/kpl
      37,00/kg
    • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
      Hinta 8,35/kpl
      33,40/kg
    • Järvikylä Minttu rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Järvikylä vahva minttu
      Hinta 3,99/kpl
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,44/kpl
      2,29/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (113 arviota)

    • Titti
      1 vuosi sitten
      Luottoresepti. Tästä muodostui ensi kerrasta perheen vakiolammas pääsiäiseen.
    • Lammasfani
      1 vuosi sitten
      Koko perheen luottolammas. Joka vuosi tehdään. Mausteita tosin laitan reilusti enemmän. Helppo.
    • Särän syöjä
      1 vuosi sitten
      Eihän tuossa ollut kuin ainekset ja tuo 60 min ei riitä alkuunkaan kypsentämään .
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Särän syöjä, reseptin valmistusajaksi on merkattu yli 60 min. Työvaiheet löytyvät Valmistus-otsikon alta.
    • Tikku
      1 vuosi sitten
      Aivan loistava. On tehty jo monta vuotta tällä reseptillä. Toimii joka kerta.
    • Anni
      4 vuotta sitten
      Paras resepti pääsiäiseen lampaansyöjille. Sopii kyllä itsenäisyyspäivän ja juhannuksen juhlapöytäänkin. Sitruuna antaa hyvän säväyksen.
    • Minttu
      6 vuotta sitten
      Todella hyvää, tätä tehdään aivan varmasti toisenkin kerran!
    • Kylli
      6 vuotta sitten
      Oikein maittavaa tuli!