Pulled lamb eli nyhtölammas
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Jos rakastat nyhtöpossua, kokeile tänä pääsiäisenä nyhtölammasta! Pulled lamb eli revitty lammas paistuu uunissa hitaasti ihanan meheväksi ja mureaksi.
Ainekset
5–6 annosta
n. 2 kg | luutonta lampaanpaistia (pakaste) tai |
2 tl | suolaa tai |
1 tl | timjamia tai |
1 tl | rosmariinia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 (200 g) | sipulia tai |
1–2 (150 g) | porkkanaa tai |
6 | valkosipulinkynttä tai |
n. 5 dl | vettä tai |
1/2 dl | punaviinietikkaa tai |
Pinnalle | |
---|---|
tai | |
minttua, korianteria tai persiljaa hienonnettuna tai | |
sitruunanmehua tai | |
sitruunan raastettua kuorta tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 048 kJ / 489 kcal |
Rasva | 31,3 g |
josta tyydyttynyttä | 14,3 g |
Hiilihydraatit | 2,9 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 48,4 g |
Suola | 2,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata paisti jääkaapissa. Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suola, timjami, rosmariini ja pippuri. Nosta liha korkeareunaiseen uunipataan tai -vuokaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
Leikkaa kuoritut sipulit ja porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Lisää kasvikset vuokaan. Kaada vuokaan kiehuva vesi ja viinietikka. Neste saa peittää noin 2/3 paistista.
Nosta pata tai vuoka uuniin ilman kantta ja paista 175 asteessa tunti. Peitä pata kannella tai foliolla ja jatka paistamista vielä noin 4 tuntia. Sisälämpötilan pitää nousta vähintään 95 asteeseen, mielellään yli.
Ota pata uunista. Nosta liha liemestä ja kääri folioon. Anna tekeytyä noin tunti.
Siivilöi liemi. (Lusikoi sipulit ja porkkanat tarjoilukulhoon.) Jäähdytä liemi ja kuori pinnalle jähmettynyt rasva pois.
Revi liha esimerkiksi kahden haarukan avulla tai reilusti käsin suikaleiksi. Lusikoi lihan joukkoon hieman kuumennettua paistolientä mehevyyttä ja makua lisäämään.
Levitä revitty liha kuumennetulle tarjoiluvadille. Mausta sormisuolalla, hienonnetulla mintulla ja sitruunanmehulla sekä sitruunan raastetulla kuorella.
Voit kypsentää lihan jo etukäteen. Lämmitä revitty liha kattilassa ja lisää joukkoon reilusti lihan paistolientä mehevyyttä antamaan. Käytä ylimääräinen paistoliemi keittoihin tai kastikkeisiin. Sipulit ja porkkanat voit tarjota lisäkkeenä tai käyttää esimerkiksi sosekeittoon. Tarjoa nyhtölampaan kanssa esimerkiksi valkosipuliperunoita. Voit käyttää lammasta myös pitaleivän, tortilloiden tai hampurilaisten täytteenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Oksasen puutarha Rosmariini 20g SuomiHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytysHinta 4,99/kpl19,96/l
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Druvan punaviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Plussa-etu −12 %Filos 350ml punaviinietikkaPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,15/kpl (6,14/l)
- Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70gHinta 2,59/kpl37,00/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Järvikylä Minttu rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Järvikylä vahva minttu SuomiHinta 3,69/kpl
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(46 arviota)
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- yli 60 min3,5(2 arviota)
- yli 60 min4,3(31 arviota)
- yli 60 min4,3(10 arviota)
- yli 60 min4,5(28 arviota)
- yli 60 min3,6(31 arviota)
- yli 60 min3,4(72 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (114 arviota)
- Titti1 vuosi sittenLuottoresepti. Tästä muodostui ensi kerrasta perheen vakiolammas pääsiäiseen.
- Lammasfani1 vuosi sittenKoko perheen luottolammas. Joka vuosi tehdään. Mausteita tosin laitan reilusti enemmän. Helppo.
- Särän syöjä1 vuosi sittenEihän tuossa ollut kuin ainekset ja tuo 60 min ei riitä alkuunkaan kypsentämään .
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenSärän syöjä, reseptin valmistusajaksi on merkattu yli 60 min. Työvaiheet löytyvät Valmistus-otsikon alta.
- Tikku2 vuotta sittenAivan loistava. On tehty jo monta vuotta tällä reseptillä. Toimii joka kerta.
- Anni5 vuotta sittenParas resepti pääsiäiseen lampaansyöjille. Sopii kyllä itsenäisyyspäivän ja juhannuksen juhlapöytäänkin. Sitruuna antaa hyvän säväyksen.
- Minttu6 vuotta sittenTodella hyvää, tätä tehdään aivan varmasti toisenkin kerran!
- Kylli6 vuotta sittenOikein maittavaa tuli!