• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pulled lamb eli nyhtölammas

Pulled lamb eli revitty lammas tehdään perinteisestä lampaanpaistista. Ihanan pehmeä ja murea lammas sulaa suussa.
Pulled lamb eli nyhtölammas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (160g)

Ainekset

5-6 annosta
    • n. 2kgluutonta lampaanpaistia (pakaste)
    • 2tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 1tlrosmariinia
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2(200 g)sipulia
    • 1-2(150 g)porkkanaa
    • 6valkosipulinkynttä
    • n. 5dlvettä
    • 1/2dlpunaviinietikkaa

Pinnalle

    • Pirkka sormisuolaa
    • minttua, korianteria tai persiljaa hienonnettuna
    • sitruunanmehua
    • sitruunan raastettua kuorta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata paisti jääkaapissa. Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero lihan pintaan suola, timjami, rosmariini ja pippuri. Nosta liha korkeareunaiseen uunipataan tai -vuokaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunti.
  2. Leikkaa kuoritut sipulit ja porkkanat reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Lisää kasvikset vuokaan. Kaada vuokaan kiehuva vesi ja viinietikka. Neste saa peittää noin 2/3 paistista.
  3. Nosta pata tai vuoka uuniin ilman kantta ja paista 175 asteessa tunti. Peitä pata kannella tai foliolla ja jatka paistamista vielä noin 4 tuntia. Sisälämpötilan pitää nousta vähintään 95 asteeseen, mielellään yli.
  4. Ota pata uunista. Nosta liha liemestä ja kääri folioon. Anna tekeytyä noin tunti.
  5. Siivilöi liemi. (Lusikoi sipulit ja porkkanat tarjoilukulhoon.) Jäähdytä liemi ja kuori pinnalle jähmettynyt rasva pois.
  6. Revi liha esimerkiksi kahden haarukan avulla tai reilusti käsin suikaleiksi. Lusikoi lihan joukkoon hieman kuumennettua paistolientä mehevyyttä ja makua lisäämään.
  7. Levitä revitty liha kuumennetulle tarjoiluvadille. Mausta sormisuolalla, hienonnetulla mintulla ja sitruunanmehulla sekä sitruunan raastetulla kuorella. Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita. Voit tarjota lammasta myös pitaleivän täytteenä, salaatin, tomaatin, punasipulin, fetajuuston ja tsatsikin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kypsentää lihan etukäteen. Lämmitä revitty liha kattilassa ja lisää joukkoon reilusti lihan paistolientä mehevyyttä antamaan. Käytä ylimääräinen paistoliemi keittoihin tai kastikkeisiin. Sipulit ja porkkanat voit tarjota lisäkkeenä tai käyttää esimerkiksi sosekeittoon.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua