• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Valkosipuliset uuniperunanpuolikkaat

Valkosipulilla maustetut uuniperunanpuolikkaat paistuvat rapeiksi uunissa. Uuniperunat sopivat lisäkkeeksi monenlaisille liha- ja kalaruoille.
Valkosipuliset uuniperunanpuolikkaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 117 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4kookasta jauhoista perunaa (Rosamunda)
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklöljyä
    • 2valkosipulinkynttä
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise pituussuunnassa ja kuivaa puolikkaat hyvin talouspaperilla. Ripottele leikkauspinnalle suolaa. Hienonna valkosipulinkynnet terävällä veitsellä työlaudalla ja sekoita silppu öljyyn. Lisää hiukan mustapippuria. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja asettele perunat uuniritilälle foliolla suojatun uunipannun päälle. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes puolikkaat ovat pehmeitä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 117 kcal490 kJ
  • Proteiinia2,48 g
  • Hiilihydraatteja12,8 g
  • Rasvaa6,07 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua