Koko perhe kokkaa!

Koko perhe kokkaa!

Julkaistu 28.11.2017

Perheen yhteiset kokkaushetket ovat ikimuistoista puuhaa, ja lapset innostuvat ruoanlaitosta – ehkä jopa niin paljon, että jonain päivänä vanhemmat voivat saapua valmiiseen pöytään.

Nam nam, hamppari

Hampurilaisen suosio on ikuinen. Juhlistakaa viikonloppua tai mitä tahansa valmistamalla yhdessä muhkeita hamppareita.

Nopeat hampurilaiset valmistuvat alle 15 minuutissa. Isommat lapset voivat pilkkoa vihannekset ja paahtaa hampurilaissämpylät. Pienemmät voivat esimerkiksi repiä salaatista sopivia lehtiä. Pihvinpaisto kannattaa jättää vanhempien vastuulle, sen sijaan herkkuhampurilaisten kokoamiseen kannattaa osallistaa koko poppoo. Ensin hampurilaiskastiketta, sitten pihvit, juusto, tomaatti- ja kurkkuviipaleita, viimeiseksi kansi paikalleen!

Myös kotikutoisemmat hampurilaiset valmistuvat koko perheen voimin. Upottakaa yhdessä kädet jauhelihapihvitaikinaan ja muotoilkaa itse tehdyt hampurilaispihvit. Oma majoneesi valmistuu myös käden käänteessä. Maustakaa majoneesi ketsupilla tai esimerkiksi miedosti valkosipulilla.

Makaronilaatikon uudet tuulet

Lasten klassikkosuosikki, makaronilaatikko on täydellistä arkiruokaa. Jakakaa koko perheen kesken makaronien keittäminen, jauhelihan ruskistaminen ja juustokastikkeen valmistaminen. Kasatkaa yhdessä koko komeus laakeaan ja voideltuun uunivuokaan.

Uudenlaista puhtia makaronilaatikkoon antavat cheddarsulatejuusto sekä punainen chili. Cheddarmakaronilaatikko on ihanan juustoinen ja voittaa varmasti koko perheen suosion puolelleen.

Makkaraa uunissa ja pannussa

Makkarapannu on maistuva ja värikäs – tästä koko perhe tykkää. Yksi paloittelee makkarat, toinen pilkkoo sipulit, kolmas toimii paistovastaavana ja neljäs kattaa pöydän.

Uunimakkara on monen koululaisen suosikkiruoka. Kotona kokkaamisen hyvä puoli on se, että perhe saa itse päättää millaisen uunimakkaran valmistaa. Kokeilkaa kuorrutettuja uunimakkaroita, uunimakkaraa tuoresalsalla, uunimakkaravuokaa tai makkaragratiinia.