Helppo kukkakaaliriisi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kukkakaaliriisi tarjotaan lisäkkeenä tavallisen riisin tapaan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 (500 g) | kukkakaali tai |
n. 2 rkl | vettä tai |
persiljaa, korianteria tai basilikaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 107 kJ / 25 kcal |
Rasva | 0,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 2,4 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 2,1 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Hienonna kukinnot edelleen karkeiksi muruiksi joko veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä.
Kaada kukkakaalimurut kulhoon ja lisää vesi. Peitä kulho kelmulla tai lautasella. Kypsennä mikrossa 600 W noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Mausta kukkakaali hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa lisäkkeenä riisin tapaan.
Vinkki! Jos kukkakaaliriisiä jää yli tarjoa se kylmänä salaatissa esimerkiksi sinihomejuustolla maustetun kermaviilin kanssa. Voit myös tehdä siitä tabbouleh-tyyppisen salaatin.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(79 arviota)
- alle 15 min4,5(123 arviota)
- alle 15 min4,1(56 arviota)
- yli 60 min3,9(28 arviota)
- yli 60 min3,5(6 arviota)
- alle 30 min4,6(110 arviota)
- alle 15 min4,6(48 arviota)
- 30 - 60 min3,6(187 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (127 arviota)