Parhaimmat ja helpoimmat mokkapalat

Parhaimmat ja helpoimmat mokkapalat

Päivitetty 7.11.2023

Mehevät mokkapalat ovat leivonnaisten kestosuosikki vuodesta toiseen, ja monella meistä on se oma, maailman paras mokkapalaresepti. Mokkapalat maistuvat kaikille vauvasta vaariin, eikä montaakaan myyjäisten tai urheilutapahtuman buffetia ole varmasti pyöritetty ilman tätä ihanaa leivonnaista.

Mikä tekee mokkapaloista niin erityisiä? Se on niiden suussa sulava koostumus ja herkullinen suklaan maku. Mokkapaloja on myös helppo tehdä ja niiden valmistamiseen ei tarvita erikoisvälineitä tai kalliita raaka-aineita.

Helpot ja nopeat mokkapalat ovat suosikkiherkku

Pellillinen kuohkeita mokkapaloja katoaa parempiin suihin nopeasti, ja niiden leipominen onnistuu takuuvarmasti kokemattomaltakin leipurilta. Perinteiset mokkapalat valmistuvat sukkelasti ja sopivat erinomaisesti pakastettavaksi, josta ne on helppo sulattaa vieraille tarjottavaksi. Myös maidottomat ja munattomat sekä gluteenittomat mokkapalat valmistuvat aivan käden käänteessä, muutamia raaka-aineita vaihtamalla!

Gluteenittomat mokkapalat 2020 680x300 Kuvassa: Gluteenittomat mokkapalat

Mokkapalojen kuorrutus

Mokkapalojen valmistus aloitetaan yleensä tekemällä suklaakakkupohja, joka leikataan paloiksi ja kuorrutetaan sitten runsaalla suklaakuorrutteella. Mokkapalat voi myös koristella esimerkiksi strösseleillä tai pähkinärouheella, mikä tekee niistä vielä houkuttelevampia.

Vaikka mokkapalat ihania ovatkin, joskus perinteinen versio saattaa kyllästyttää. Kokeile silloin vaikkapa näitä:

Krart21 rubysuklaamokkapalat Kuvassa: Rubysuklaamokkapalat

Erilaisia mokkapaloja

Mokkapalat muuntuvat myös moneen muuhun muotoon, kun kokoat ne kakuksi tai koristelet ja muotoilet mokkapalat uusiin muotoihin. Perinteinen mokkapalaneliö muuntuu mitä hauskempiin muotoihin vaikkapa joulun kunniaksi – vain piparimuottivalikoimasi on rajana. Painele valmiista, kuorrutetusta ja jähmettyneestä mokkapalalevystä eri mallisia kuvioita piparimuottien avulla. Siten mokkapalat saavat tähden, sydämen tai perinteisen piparkakun muodon.

Muokkaamalla perusmokkapalojen reseptiä, saat herkun sopimaan sesonkiin kuin sesonkiin.

Mokkapalakakku 2018 680x300

Parhaat mokkapalat valmistuvat parhaista raaka-aineista

Pirkka Nonparelli 100g värikäs - kuva

Pirkka Nonparelli 100g värikäs

Katso lisää ›

Pirkka Costa Rica kahvi 500g vaalea paahto RFA - kuva

Pirkka Costa Rica kahvi 500g vaalea paahto RFA

Katso lisää ›

Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa - kuva

Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa

Katso lisää ›

Pirkka leivinjauhe 100g - kuva

Pirkka leivinjauhe 100g

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg - kuva

Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen voi 500g - kuva

Pirkka suomalainen voi 500g

Katso lisää ›

Pirkka sokeri 1 kg - kuva

Pirkka sokeri 1 kg

Katso lisää ›

Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g - kuva

Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g

Katso lisää ›