Parhaimmat ja helpoimmat mokkapalat
Päivitetty 7.11.2023Mehevät mokkapalat ovat leivonnaisten kestosuosikki vuodesta toiseen, ja monella meistä on se oma, maailman paras mokkapalaresepti. Mokkapalat maistuvat kaikille vauvasta vaariin, eikä montaakaan myyjäisten tai urheilutapahtuman buffetia ole varmasti pyöritetty ilman tätä ihanaa leivonnaista.
Mikä tekee mokkapaloista niin erityisiä? Se on niiden suussa sulava koostumus ja herkullinen suklaan maku. Mokkapaloja on myös helppo tehdä ja niiden valmistamiseen ei tarvita erikoisvälineitä tai kalliita raaka-aineita.
Helpot ja nopeat mokkapalat ovat suosikkiherkku
Pellillinen kuohkeita mokkapaloja katoaa parempiin suihin nopeasti, ja niiden leipominen onnistuu takuuvarmasti kokemattomaltakin leipurilta. Perinteiset mokkapalat valmistuvat sukkelasti ja sopivat erinomaisesti pakastettavaksi, josta ne on helppo sulattaa vieraille tarjottavaksi. Myös maidottomat ja munattomat sekä gluteenittomat mokkapalat valmistuvat aivan käden käänteessä, muutamia raaka-aineita vaihtamalla!
Kuvassa: Gluteenittomat mokkapalat
Mokkapalojen kuorrutus
Mokkapalojen valmistus aloitetaan yleensä tekemällä suklaakakkupohja, joka leikataan paloiksi ja kuorrutetaan sitten runsaalla suklaakuorrutteella. Mokkapalat voi myös koristella esimerkiksi strösseleillä tai pähkinärouheella, mikä tekee niistä vielä houkuttelevampia.
Vaikka mokkapalat ihania ovatkin, joskus perinteinen versio saattaa kyllästyttää. Kokeile silloin vaikkapa näitä:
Kuvassa: Rubysuklaamokkapalat
Erilaisia mokkapaloja
Mokkapalat muuntuvat myös moneen muuhun muotoon, kun kokoat ne kakuksi tai koristelet ja muotoilet mokkapalat uusiin muotoihin. Perinteinen mokkapalaneliö muuntuu mitä hauskempiin muotoihin vaikkapa joulun kunniaksi – vain piparimuottivalikoimasi on rajana. Painele valmiista, kuorrutetusta ja jähmettyneestä mokkapalalevystä eri mallisia kuvioita piparimuottien avulla. Siten mokkapalat saavat tähden, sydämen tai perinteisen piparkakun muodon.
Muokkaamalla perusmokkapalojen reseptiä, saat herkun sopimaan sesonkiin kuin sesonkiin.