Possuruokien parhaat lisäkkeet

Possuruokien parhaat lisäkkeet

Syksyn vilpoisten kelien ja hämäryyden saapuessa ovat täyteläiset ja höyryävät possuruoat omiaan lämmittämään sisältäpäin. Poimi parhaat lisäkkeet herkullisille possuruoille.

Kaali ja possu ne yhteen sopii

Kaalista syntyy maistuva makupari possuruoille. Mehevä sekä hieman hapan ja makea kaalisalaatti, eli coleslaw on herkullinen lisä possulle. Kokeile chilistä kaalisalaattia ja grillattua possua, lämmintä kaalisalaattia ja possupihvejä tai pyöräytä fenkolilla maustettua kaalisalaattia esimerkiksi porsaan noisettien pariksi. Myös lämmittävä kaali–possupannu sopii erityisen hyvin vihmoviin syyspäiviin.

Älä unohda perinteisiä perunoita ja sipuleita

Perinteinen perunan ja possun yhdistelmä ei petä koskaan. Vaihtelua keitetylle perunalle tai perunamuusille tuovat esimerkiksi paprikainen perunasalaatti, chilinen perunasalaatti tai omena-perunavuoka, jonka makeus sopii hyvin rasvaisen possun pariksi.

Marinoidut ja makeat sipulit tai punasipulihilloke muodostavat maustetun possuruoan kanssa herkullisen makuparin. Niin ikään marinoitu punajuurisalaatti on possuruokien kaveri.

Possuruoat tykkäävät hedelmistä

Omenan makeus taittaa mukavasti possun rasvaista makua. Hapanimelä omenachutney onkin herkkua liharuokien kanssa. Omenatsatsiki on puolestaan raikas sekä hieman makea kastike possuruoan kylkeen.

Omenan lisäksi myös kirpeänmakea raparperi sopii hyvin possun kylkeen – kokeile esimerkiksi raparperihilloketta, josta syntyy ihana lisuke marinoidulle porsaan sisäfileelle!

Raikas meksikolainen ananassalsa on puolestaan pirteä kaveri possunfileelle. Kokeile myös mangosalsaa tuomaan makeutta ja tulisuutta possuruoalle.