Murea possuwokki
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
1 rs (400 g) | tai |
1 tl | tai |
2 rkl | tai |
2 tl | sokeria tai |
1 cm:n pala | tuoretta inkivääriä tai |
Wok-kastike | |
---|---|
2 cm:n pala | tuoretta inkivääriä tai |
3 rkl | tai |
1 1/2 rkl | tai |
1 1/2 rkl | sokeria tai |
2–3 rkl | sitruunanmehua tai |
1 rkl | vettä tai |
Lisäksi | |
n. 100 g | Go-Tan Miehoen riisinuudeleita tai |
500–750 g | tai |
öljyä paistamiseen tai | |
tuoretta korianteria tai |
Ravintosisältö
Energia | 508 kJ / 120 kcal |
Rasva | 3,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 12,4 g |
josta sokereita | 4,5 g |
Proteiini | 8 g |
Suola | 2,1 g |
Valmistus
Sekoita ruokasooda lihasuikaleiden joukkoon. Lisää soija, sokeri ja hienonnettu inkivääri. Nosta lihat jääkaappiin marinoitumaan ja mureutumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Hienonna inkivääri ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Ruskista lihat kahdessa erässä kuumassa wokkipannussa rasvassa. Kääntele lihasuikaleita muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta kypsät lihasuikaleet kulhoon tai siirrä ne wokkipannun reunoille.
Kypsennä jäiset vihannekset kuumassa pannussa rasvassa. Kääntele vihanneksia, kunnes niistä irronnut neste on lähes haihtunut. Älä kypsennä liikaa, sillä kasvikset saavat jäädä hieman rapeiksi.
Lisää nuudelit, lihasuikaleet sekä kastike wokin joukkoon ja kuumenna hetki. Tarjoa wokki heti tuoreen korianterin kanssa.
Vinkki! Lisää wokkiin halutessasi tulisuutta tuoreella chilillä tai chilikastikeella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka Parhaat riisinuudeli 180gHinta 2,09/kpl11,61/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka japanilainen soijakastike 150mlHinta 2,09/kpl13,93/l
- Pirkka maustetut kiinalaiset wokvihannekset 450 g pakasteHinta 1,85/kpl4,11/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä korianteri rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- InkivääriHinta n. 1,34/kpl8,95/kg
- Mama Riisinuudeli 225gHinta 2,39/kpl10,62/kg
- Go-Tan Miehoen rice noodles riisinuudeli 250gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sallinen Sooda 900g puhdistettuHinta 4,49/kpl4,99/kg
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,79/kpl18,60/l
- Santa Maria Kalakastike 200mlHinta 2,29/kpl11,45/l
- Spice Up! Thai Kalakastike 200mlHinta 2,79/kpl13,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(22 arviota)
- yli 60 min4,1(81 arviota)
- yli 60 min4,6(145 arviota)
- 30 - 60 min3,4(9 arviota)
- 30 - 60 min4,2(11 arviota)
- yli 60 min3,9(276 arviota)
- 30 - 60 min4,6(17 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
- Huhhuh1 vuosi sittenPakastevihanneksia? Oikeasti? Silloin on sama käyttää lihakin säilyketölkistä.
- Aloittelija2 vuotta sittenLisätäänkö nuudelit wokkiinnraakana vai kypsänä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAloittelija, nuudelit keitetään pakkauksen ohjeen mukaan ja lisätään wokin joukkoon lopuksi.
- Antti2 vuotta sittenOlipa hyvää . Valkosipuli oli unohtunut,no lisäsin sen ja chiliä. Täytyy tehdä pian uudestaan👌
- Nälkäinen4 vuotta sitten30-60min ei oikein pidä paikkansa jos 2,5h menee lihan esivalmisteluihi. :D Terveisin huomasin sen vasta kaupasta kotiin tullessa ja nyt syön leipää ja odottelen että saisin nopeaa possuwokkia joskus illalla.. Muuten varmasti hyvää!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenNälkäinen, kiitos hyvästä huomiosta. Valmistusaika on nyt päivitetty reseptiin.
- JR4 vuotta sittenOlipa liha pehmeää ja hyvää. Lisättiin vähän vielä osterikastiketta ja chilitahnaa.
- TMP5 vuotta sittenÄlyttömän hyvää, suosittelen ! Käytin pakastevihannesten sijaan pääosin tuoreita vihanneksia, jolloin paloitteluun meni vähän ylimääräistä aikaa. Possun marinointi jäi alle tuntiin, mutta silti lihasta tuli mureaa ja maukasta.