Murea possuwokki
Soodalla mureutettu liha muutttuu marinoinnin aikana ihanan pehmeäksi. Helppo wokki syntyy pakastekasviksista, joita voit yhdistellä oman makusi mukaan.Tämäkin resepti vain n. 2,25€/annos*.
4 annostayli 60 min354 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 1rs(400 g)HK viljaporsaan lihasuikaleita
- 2tlsokeria
- 1cm:n palatuoretta inkivääriä
Wok-kastike
- 2cm:n palatuoretta inkivääriä
- 1 1/2rklPirkka kalakastiketta
- 1 1/2rklsokeria
- 2-3rklsitruunanmehua
- 1rklvettä
Lisäksi
- n. 100gGo-Tan Miehoen riisinuudeleita
- 500-750gwokvihanneksia (pakaste)
- öljyä paistamiseen
- tuoretta korianteria
Valmistus
yli 60 min- Sekoita ruokasooda lihasuikaleiden joukkoon. Lisää soija, sokeri ja hienonnettu inkivääri. Nosta lihat jääkaappiin marinoitumaan ja mureutumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
- Hienonna inkivääri ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ruskista lihat kahdessa erässä kuumassa wokkipannussa rasvassa. Kääntele lihasuikaleita muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta kypsät lihasuikaleet kulhoon tai siirrä ne wokkipannun reunoille.
- Kypsennä jäiset vihannekset kuumassa pannussa rasvassa. Kääntele vihanneksia, kunnes niistä irronnut neste on lähes haihtunut. Älä kypsennä liikaa, sillä kasvikset saavat jäädä hieman rapeiksi.
- Lisää nuudelit, lihasuikaleet sekä kastike wokin joukkoon ja kuumenna hetki. Tarjoa wokki heti tuoreen korianterin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Lisää wokkiin halutessasi tulisuutta tuoreella chilillä tai chilikastikeella.*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 354 kcal1 480 kJ
- Proteiinia 26,2 g
- Hiilihydraatteja40,9 g
- Rasvaa9,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pakastevihanneksia? Oikeasti? Silloin on sama käyttää lihakin säilyketölkistä.
Lisätäänkö nuudelit wokkiinnraakana vai kypsänä?
Aloittelija, nuudelit keitetään pakkauksen ohjeen mukaan ja lisätään wokin joukkoon lopuksi.
Olipa hyvää . Valkosipuli oli unohtunut,no lisäsin sen ja chiliä. Täytyy tehdä pian uudestaan👌
30-60min ei oikein pidä paikkansa jos 2,5h menee lihan esivalmisteluihi. :D Terveisin huomasin sen vasta kaupasta kotiin tullessa ja nyt syön leipää ja odottelen että saisin nopeaa possuwokkia joskus illalla.. Muuten varmasti hyvää!
Nälkäinen, kiitos hyvästä huomiosta. Valmistusaika on nyt päivitetty reseptiin.
Olipa liha pehmeää ja hyvää. Lisättiin vähän vielä osterikastiketta ja chilitahnaa.
Älyttömän hyvää, suosittelen ! Käytin pakastevihannesten sijaan pääosin tuoreita vihanneksia, jolloin paloitteluun meni vähän ylimääräistä aikaa. Possun marinointi jäi alle tuntiin, mutta silti lihasta tuli mureaa ja maukasta.