Possu-juuresohratto
Hunajalla ja sinapilla maustetut possusuikaleet sekä timjami-valkosipulipaahdetut juureskuutiot viimeistelevät ohraton täydelliseksi. N. 1,75 €/annos.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(600 g)HK Rypsiporsas fileesuikaleita, maustamaton
- 2rklrypsiöljyä
- 3rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 2rklMaille Dijon kokojyväsinappia
- 1 1/2tlsuolaa
- mustapippuria
Paahdetut juurekset
- 2porkkanaa
- 1palsternakka
- 1/2juuriselleriä
- 2punasipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 2rklrypsiöljyä
- 1rkltimjaminlehtiä
- 1tlsuolaa
Keitetty ohra
- 3dlohrahelmiä
- 8dlvettä
- 1tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Nosta fileesuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista.
- Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Siirrä kaikki paloittelemasi juurekset ja sipulit uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita juureksiin öljy, nypi timjaminlehdet ja ripota suola. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Keitä ohrahelmet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ja jätä odottamaan.
- Ruskista fileesuikaleet öljyssä kuumalla paistinpannulla. Paista suikaleita 2-4 minuuttia. Mausta kypsät suikaleet hunajalla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita paahdetut juurekset ja paistetut fileesuikaleet kypsän ohran joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja mustapippuria.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tosi hyvä ohje ja mukava välillä syödä ohraakin.