Possu-juuresohrattoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possu-juuresohratto

Hunajalla ja sinapilla maustetut possusuikaleet sekä timjami-valkosipulipaahdetut juureskuutiot viimeistelevät ohraton täydelliseksi. N. 1,75 €/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(600 g)HK Rypsiporsas fileesuikaleita, maustamaton
    • 2rklrypsiöljyä
    • 3rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 2rklMaille Dijon kokojyväsinappia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Paahdetut juurekset

    • 2porkkanaa
    • 1palsternakka
    • 1/2juuriselleriä
    • 2punasipulia
    • 3valkosipulinkynttä
    • 2rklrypsiöljyä
    • 1rkltimjaminlehtiä
    • 1tlsuolaa

Keitetty ohra

    • 3dlohrahelmiä
    • 8dlvettä
    • 1tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta fileesuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista.
  2. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Siirrä kaikki paloittelemasi juurekset ja sipulit uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita juureksiin öljy, nypi timjaminlehdet ja ripota suola. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Keitä ohrahelmet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ja jätä odottamaan.
  4. Ruskista fileesuikaleet öljyssä kuumalla paistinpannulla. Paista suikaleita 2-4 minuuttia. Mausta kypsät suikaleet hunajalla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Sekoita paahdetut juurekset ja paistetut fileesuikaleet kypsän ohran joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja mustapippuria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua