Possu-juuresohratto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Hunajalla ja sinapilla maustetut possusuikaleet sekä timjami-valkosipulipaahdetut juureskuutiot viimeistelevät ohraton täydelliseksi.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 pkt (600 g) | HK Rypsiporsas fileesuikaleita, maustamaton tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
3 rkl | tai |
2 rkl | Maille Dijon kokojyväsinappia tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
Paahdetut juurekset | |
---|---|
2 | porkkanaa tai |
1 | palsternakka tai |
1/2 | juuriselleriä tai |
2 | punasipulia tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
1 rkl | timjaminlehtiä tai |
1 tl | suolaa tai |
Keitetty ohra | |
3 dl | tai |
8 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 467 kJ / 111 kcal |
Rasva | 4,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 10,5 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Nosta fileesuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista.
Kuori ja kuutioi juurekset. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Siirrä kaikki paloittelemasi juurekset ja sipulit uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita juureksiin öljy, nypi timjaminlehdet ja ripota suola. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Keitä ohrahelmet kypsiksi suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ja jätä odottamaan.
Ruskista fileesuikaleet öljyssä kuumalla paistinpannulla. Paista suikaleita 2–4 minuuttia. Mausta kypsät suikaleet hunajalla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita paahdetut juurekset ja paistetut fileesuikaleet kypsän ohran joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa ja mustapippuria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −12 %Snellman maatiaispossun lihasuikale 400gPlussa-kortillaEtuhinta 3,49/kpl8,72/kgIlman Plussa-korttia 3,99/kpl (9,97/kg)
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Maille kokojyväsinappi 210 gHinta 2,99/kpl14,24/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Selleri pakattuHinta n. 0,75/kpl4,99/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Torino ohrahelmi 600gHinta 2,59/kpl4,32/kg
- Pysyvästi edullinenSnellman Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300gHinta 4,49/kpl14,97/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,89/kpl1,78/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Mukula/juuriselleri ulkomainenHinta 3,49/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Torino täysjyväohra 500 gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 gHinta 1,79/kpl3,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,8(33 arviota)
- 30 - 60 min4,5(10 arviota)
- yli 60 min3,7(62 arviota)
- yli 60 min4,2(40 arviota)
- 30 - 60 min4,2(28 arviota)
- yli 60 min2,5(6 arviota)
- 30 - 60 min3,9(51 arviota)
- 30 - 60 min4,2(181 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (29 arviota)
- sippilänaunus4 vuotta sittenTosi hyvä ohje ja mukava välillä syödä ohraakin.