Possu bo ssämTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possu bo ssäm

  • Annosmäärä7 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Korealainen bo ssäm sopii hyvin isonkin seurueen viihdyttämiseen. Kokeile lisäkkeeksi myös keitettyä puuroriisiä ja kimchiä.
  • Kananmunaton

Ainekset

7 annosta
1 kg
 
luutonta ja nahatonta possunkylkeä
tai
1 1/2 rkl
 
karkeaa suolaa
tai
3 rkl
 
sokeria
tai
1–2 rkl
 
korianterinsiemeniä
tai

Etikkakurkku

1/2 (100 g)
 
kurkkua
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
riisiviini- tai omenaviinietikkaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

1
 
tai
1 1/2 dl
 
1–1 1/2 rkl
 
tai
sriracha-chilikastiketta
tai
4–5
 
kevätsipulia ohuina suikaleina
tai
1 ruukku
 
korianteria hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
2 022 kJ / 483 kcal
Rasva
43,9 g
josta tyydyttynyttä
11,7 g
Hiilihydraatit
6,5 g
josta sokereita
6,4 g
Proteiini
16 g
Suola
4,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuivaa lihan pinta ja siirrä se pieneen uunivuokaan tai uuniastiaan.

Sekoita keskenään suola, sokeri ja korianterin siemenet. Hiero mausteet huolellisesti lihan pintaan. Peitä astia muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kaada vuoasta pois siihen kertynyt neste. Nosta vuoka uuniin ja paista 225 asteessa noin tunti. Puolen tunnin jälkeen valele lihaa astiaan kertyvällä liemellä.

Alenna uunin lämpö 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä puoli tuntia. Siirrä liha lautaselle jäähtymään. Kun liha ei enää ole kuuma, kääri se tiukasti muovikelmuun tai folioon ja siirrä jääkaappiin. Lihan tulisi olla kauttaaltaan jäähtynyt ja kovettunut.

Valmista kurkkulisäke. Paloittele kurkut ohuiksi puolikuiksi. Mausta sokerilla, etikalla ja suolalla. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään 10 minuuttia tai seuraavaan päivään.

Leikkaa jäähtyneestä lihasta noin sentin paksuisia viipaleita. Kuumenna valurauta tai parilapannu kuumaksi ja paista lihaviipaleita pannulla noin 2 minuuttia/puoli, kunnes liha on selvästi ruskistunutta. (Kesällä voit tehdä tämän grillissä.) Ripottele viipaleiden päälle sormisuolaa.

Pese salaatinlehdet ja puolita ne. Sekoita majoneesin joukkoon chilikastike. Kokoa salaatinlehdelle viipale possua, chilimajoneesia, kurkkua, kevätsipulia ja korianteria. Syö annos käsin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porsaan kylkiviipale
    Hinta 12,95/kg
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Plussa-etu −12 %
    Hellmann's Real majoneesi 400g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,99/kpl
    9,97/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,55/kpl (11,37/kg)
  • Meira Merisuola 800g karkea
    Hinta 1,15/kpl
    1,44/kg
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (18 arviota)