
Pizzakivi – Miten saada rapea pizza pizzakiveä käyttämällä
Julkaistu 11.6.2024Pizzakivi on mainio apuväline pizzan paistossa, jonka avulla saat pizzapohjistasi ihanan rapsakoita. Pizzakiveä Pizzakiveä käytetään uunissa, mutta se toimii myös vaikkapa grillissä! Käytä pizzakiveä apuna kotona ja vie pizzaperjantain makunautinto aivan uudelle tasolle!
Näin käytät pizzakiveä uunissa
Pizzakivi sujautetaan uuniin jo silloin, kun lämmöt vasta napsautetaan päälle. Väännä uuni rohkeasti 250 asteeseen.
Kivi lämpenee uunia hitaammin, joten odottele hetki vielä lämpötilan nousemisen jälkeen.
Nosta pizza pizzakiven päälle. Voit käyttää apuna pizzalastaa tai leivinpaperia. Älä kuitenkaan jätä leivinpaperia pizzan ja pizzakiven väliin!
Paista pizzaa, kunnes reunat ovat rapeat ja juusto kunnolla sulanut. Ota pizza uunista ja nauti!
Kokeile myös grillipizzaa pizzakiven avulla!
Aseta pizzakivi grillin ritilälle ja sytytä grilliin tuli.
Anna grillin lämmetä noin 10 minuuttia, kunnes lämpötila on n. 300 astetta.
Nosta pizza pizzakiven päälle. Voit käyttää apuna pizzalapiota tai leivinpaperia. Älä kuitenkaan jätä leivinpaperia pizzan ja pizzakiven väliin!
Paista pizzaa, kunnes reunat ovat rapeat ja juusto kunnolla sulanut.
Anna kiven jäähtyä grillissä ja nosta se sitten varovasti pannunaluselle tai pyyhkeelle.
Puhdista pizzakivi kostealla liinalla tai puhdistussienellä. Älä käytä puhdistukseen pesuaineita, äläkä laita kiveä astianpesukoneeseen.
Näin teet italialaisen pizzapohjan
Katso videolta, miten onnistuu italialaisen pizzapohjan teko! Täydellisen pizzapohjan salaisuus piilee jauhoissa, taikinan vaivaamisessa ja nostatusajassa.