Värikkäät hedelmä- ja marjasalaatit

Värikkäät hedelmä- ja marjasalaatit

Julkaistu 6.6.2018

Hedelmistä ja marjoista saa runsaasti vitamiineja ja ne ovat myös herkullisia. Hedelmät ja marjat soveltuvat myös erinomaisesti moniin jälkiruokiin pääraaka-aineeksi tai koristeeksi. Sesongin mukaan marjoja ja hedelmiä saa tuoreena ja kesällä marjat ovat tietysti parhaimmillaan. Marjat on kuitenkin helppo säilöä, ja siten niillä voi herkutella myös talvella.

Raikkaat marja- ja hedelmäsalaatit ovat täydellinen jälkiruoka lämpimiin kesäpäiviin. Marjoja ja hedelmiä on myös helppo yhdistää eri kastikkeiden, rahkojen, jäätelöiden ja lisukkeiden kanssa. Perinteisestä hedelmäsalaatista voi tehdä myös erilaisia variaatioita ja yhdistellä makuja.

Hedelmäsalaatti on helppo jälkiruoka

Helppo hedelmäsalaatti on helppo tehdä ja se sopii lähes aina kevyeksi jälkiruoaksi. Hedelmiä voi aina vaihdella maun mukaan. Maukkaan salaatin saat esimerkiksi päärynänpuolikkaista, persikoista, ananaksesta, omenoista, appelsiineista, kiivistä sekä viinirypäleistä. Kokeile myös hedelmäsalaattia ja sitruunarahkakastiketta jälkiruokapöytään. Tähtianis tuo lakritsaisen vivahteen salaattiin. Keitä ensin tähtianiksia ja hunajaa aprikoosien liemen kanssa. Omena lisätään liemeen, jonka jälkeen sekoitetaan kaikki hedelmät keskenään. Tarjoile sitruunarahkakastikkeen kanssa. Valmista raikas hedelmäsalaatti tuoreesta ananaksesta ja mangosta. Anna tekeytyä jääkaapissa limetin, sokerin ja mintun kera. Jogurttikastike maistuu myös tämän salaatin kanssa. Krokantilla kruunatussa hedelmäsalaatissa on herkullisena lisänä mantelista ja sokerista valmistettua krokanttia. Minttu ja limetti tekevät salaatista raikkaan ja kesäisen.

Jälkiruokasalaatit marjoista

Keisarinnan marjasalaatti valmistuu mansikoista, vadelmista, päärynästä ja lisäksi herkullisista voitaikinakierteistä, jotka pyöritellään pähkinärouheessa. Jälkiruoan mausteeksi tulee myös sitruunan kuorta ja lientä. Kierteet ja marjat muodostavat mainion makuyhdistelmän. Kokeile myös helppoa ja nopeaa Marjasalaattia ja kuumaa kinuskikastiketta. Marjat voi laittaa kohmeisina kulhoihin ja kaataa kinuskin niiden päälle. Yksinkertainen jälkiruoka vie kielen mennessään. Marja-melonisalaatissa yhdistyvät hedelmät ja marjat. Paloittele meloni, banaani ja mansikat kulhoon ja viilennä jääkaapissa. Lisää myös valkosuklaajogurttirusinoita tuomaan makeutta.

Tutustu muihinkin hedelmä- ja marjaresepteihin sivuillamme!