Kanan grillaus on helppoa
Päivitetty 15.4.2024Kanan ja kalkkunan grillaus on helppoa ja lopputuloksena saat mureita ja maistuvia grillilihoja. Nuijat, koipi-reisipalat ja fileet sopivat kaikki grilliin, mutta kannattaa kokeilla myös kokonaisen broilerin grillausta. Nappaa tästä parhaat vinkit ja reseptit kanan grillaukseen!
Näin valmistelet ja maustat grillattavan broilerin
Broileria ja kalkkunaa löytyy kaupoista monella tapaa marinoituina sekä marinoimattomina. Erikokoiset lihapalat kannattaa ennen grillausta paloitella samankokoisiksi, niin saat koko satsin kypsennettyä suunnilleen samassa ajassa.
Marinoimaton broileri kannattaa maustaa jo vuorokautta ennen kypsennystä.
Marinoi öljypohjaisella mausteseoksella tai pintamaustettuna kuivilla mausteilla.
Kokonaiseen broileriin mausteita lisätään myös sisäpuolelle.
Painele ennen grillausta ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.
Muista hygienia kanan grillauksessa
Linnunliha on aina kypsennettävä läpikypsäksi, eikä samoilla työvälineillä saa käsitellä raakoja ja kypsiä lihoja. Myös käsihygieniasta on huolehdittava linnunlihaa käsiteltäessä.
Broilerin grillaus
Kun grillaat broileria, aloita grillaamalla ensin rapea pinta ja hauduta broileria grillissä sitten pitkään matalalla lämmöllä. Näin broileri pysyy mehukkaana eikä kuivu kypsennyksen aikana.