K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Kanan grillaus on helppoa

Kanan grillaus on helppoa

Broilerin ja kalkkunan grillaus on helppoa ja lopputuloksena saat mureita ja maistuvia grillilihoja. Nuijat, koipi-reisipalat ja fileet sopivat kaikki grilliin, mutta kannattaa kokeilla myös kokonaisen broilerin grillausta. Nappaa tästä parhaat vinkit ja reseptit kanan grillaukseen!

Näin valmistelet ja maustat grillattavan broilerin

Broileria ja kalkkunaa löytyy kaupoista monella tapaa marinoituina sekä marinoimattomina. Erikokoiset lihapalat kannattaa ennen grillausta paloitella samankokoisiksi, niin saat koko satsin kypsennettyä suunnilleen samassa ajassa.

  • Marinoimaton broileri kannattaa maustaa jo vuorokautta ennen kypsennystä.
  • Marinoi öljypohjaisella mausteseoksella tai pintamaustettuna kuivilla mausteilla.
  • Kokonaiseen broileriin mausteita lisätään myös sisäpuolelle.
  • Painele ennen grillausta ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.

Broilerin grillaus

Kun grillaat broileria, aloita grillaamalla ensin rapea pinta ja hauduta broileria grillissä sitten pitkään matalalla lämmöllä. Näin broileri pysyy mehukkaana eikä kuivu kypsennyksen aikana.

Varmoja kesäreseptejä ovat esimerkiksi grillattu broileri mansikkasalsan kera, raikas grillattu kanasalaatti, hedelmäiset kanahampurilaiset sekä ihanat satay-kanavartaat.

Muista hygienia kanan grillauksessa

Linnunliha on aina kypsennettävä läpikypsäksi, eikä samoilla työvälineillä saa käsitellä raakoja ja kypsiä lihoja. Myös käsihygieniasta on huolehdittava linnunlihaa käsiteltäessä.