Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Kanan grillaus on helppoa

Kanan grillaus on helppoa

Broilerin ja kalkkunan grillaus on helppoa ja lopputuloksena saat mureita ja maistuvia grillilihoja. Nuijat, koipi-reisipalat ja fileet sopivat kaikki grilliin, kannattaa kokeilla myös kokonaisen broilerin grillausta.

Näin maustat broilerin

Broileria ja kalkkunaa löytyy kaupoista monella tapaa marinoituina sekä marinoimattomina. Erikokoiset lihapalat kannattaa ennen grillausta paloitella samankokoisiksi, niin saat koko satsin kypsennettyä suunnilleen samassa ajassa.

  • Marinoimaton broileri kannattaa maustaa jo vuorokautta ennen kypsennystä.
  • Marinoi öljypohjaisella mausteseoksella tai pintamaustettuna kuivilla mausteilla.
  • Kokonaiseen broileriin mausteita lisätään myös sisäpuolelle.
  • Painele ennen grillausta ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.

Grillaa broileria

Kun grillaat broileria, aloita grillaamalla ensin rapea pinta ja hauduta sitten broileria pitkään matalalla lämmöllä. Näin broileri pysyy mehukkaana eikä kuivu kypsennyksen aikana.

Varmoja kesäreseptejä ovat esimerkiksi grillattu broileri mansikkasalsan kera, grillattu kanasalaatti, hedelmäiset kanahampurilaiset sekä inkiväärillä maustetut kanansiivet. Valmiiksi marinoiduista tuotteista Alex näyttää vinkit luullisen broilerin rintaleikkeen grillaukseen. Katso alta videovinkit!

Muista hygienia

Linnunliha on aina kypsennettävä läpikypsäksi, eikä samoilla työvälineillä saa käsitellä raakoja ja kypsiä lihoja. Myös käsihygieniasta on huolehdittava linnunlihaa käsiteltäessä.