Juhlat ja sesongitKaikki irti grillikaudesta!
Mikä marinadi lihalle, kanalle, kalalle ja kasviksille?
Mikä marinadi lihalle, kanalle, kalalle ja kasviksille?
Päivitetty 13.5.2024Marinadi antaa lihalle makua, mutta on marinadilla muitakin tehtäviä! Happo ja öljy sekä mureuttaa että mehevöittää lihaa ennen paistamista. Ota haltuun vinkit marinointiin ja kesän grilliherkut maistuvat tuplasti paremmalta!
Perusmarinadin pohja on 2 osaa öljyä ja 1 osa hapanta nestettä (kuten viinietikkaa, viiniä, siideriä tai jogurttia) sekä suolaa tai suolaista maustekastiketta, kuten soijakastiketta, ja tietenkin pippuria. Perusmarinadiin voit lisätä mausteita ja yrttejä makusi mukaan.
Marinadien makumaailma voi vaihdella ruoan teeman mukaan: intialaisen illan lihan marinointiin voi käyttää kanelia ja kardemummaa ja kreikkalaisen souvlaki-lihan marinointiin taas minttua ja oreganoa.