Näin onnistut: Joulutorttujen taittelu

Näin onnistut: Joulutorttujen taittelu

Joulutorttujen taittelussa menee yksi jos toinenkin leipoja joskus hämilleen. Mutta älä huoli – näillä ohjeilla taittelet niin täydelliset tähden kuin ruusun muotoiset joulutortut.

Tähtitortun taittelu

  1. Levitä taikinalevyt sulaamaan 15 minuutiksi.
  2. Leikkaa levyt kahteen osaan.
  3. Leikkaa kulmiin viillot.
  4. Muotoile tähdeksi.
  5. Lusikoi keskelle marmeladia tai hilloa.
  6. Voitele kananmunalla.
  7. Paista uunissa 225 asteessa alatasolla noin 15 minuuttia.

Jouluruusun taittelu

  1. Levitä taikinalevyt sulaamaan 15 minuutiksi.
  2. Leikkaa levyt kahteen osaan.
  3. Leikkaa nurkkiin reunojen suuntaiset viillot.
  4. Nosta uloimmat kulmat neliön keskelle.
  5. Lusikoi keskelle marmeladia tai hilloa.
  6. Voitele kananmunalla
  7. Paista uunissa 225 asteessa alatasolla noin 15 minuuttia.

Katso videolta ohjeet torttujen taitteluun!