Näin onnistut: Joulutorttujen taittelu
Päivitetty 30.11.2021
Joulutorttujen taittelussa menee yksi jos toinenkin leipoja joskus hämilleen. Mutta älä huoli – näillä ohjeilla taittelet niin täydelliset tähden kuin ruusun muotoiset joulutortut.
Tähtitortun taittelu
- Levitä taikinalevyt sulaamaan 15 minuutiksi.
- Leikkaa levyt kahteen osaan.
- Leikkaa kulmiin viillot.
- Muotoile tähdeksi.
- Lusikoi keskelle marmeladia tai hilloa.
- Voitele kananmunalla.
- Paista uunissa 225 asteessa alatasolla noin 15 minuuttia.
Jouluruusun taittelu
- Levitä taikinalevyt sulaamaan 15 minuutiksi.
- Leikkaa levyt kahteen osaan.
- Leikkaa nurkkiin reunojen suuntaiset viillot.
- Nosta uloimmat kulmat neliön keskelle.
- Lusikoi keskelle marmeladia tai hilloa.
- Voitele kananmunalla
- Paista uunissa 225 asteessa alatasolla noin 15 minuuttia.
Katso videolta ohjeet torttujen taitteluun!