Laatikot ovat joulupöydän ikisuosikkeja

Laatikot ovat joulupöydän ikisuosikkeja

Suomalaisen joulupöydän ikisuosikkeja ovat perinteiset laatikot. Helpota jouluvalmisteluja kotimaisilla Pirkka-kasvissoseilla.

Joillakin joululaatikoilla on pitkät perinteet. Lanttulaatikkoa on tarjottu jo 1700-luvulla, kun taas porkkanalaatikko on ilmestynyt joulupöytään paljon myöhemmin, 1900-luvun alussa.

Perinteiseen tapaan valmistetut joululaatikot kuuluvat useimpiin suomalaisiin joulupöytiin. Näitä herkkuja on tarjolla myös oman K-ruokakauppasi palvelutiskillä.

Joululaatikko helposti soseesta

Itse tehden saat laatikotkin joulupöytään helposti ja vaivattomasti: valmista lanttulaatikko Pirkka Luomu lanttusoseesta, maistuva bataattilaatikko Pirkka bataattisoseesta tai porkkanalaatikko Pirkka Luomu porkkanasoseesta. Myös Pirkka juuressose sekä Pirkka punajuuri-perunasose soveltuvat mainiosti joululaatikoihin. Tässä helpot laatikkoreseptit:

Joululaatikot alusta asti itse tehden

Joululaatikot voi tehdä myös alusta alkaen itse juureksista. Kokeile vaikkapa näitä helppoja reseptejä:

Entä maistuisiko maksalaatikko? Kokeile helppoa ja herkullista maksalaatikkoreseptiä! Jos haluat joulupöytään jotain uutta, valmista vaikkapa pähkinäinen juureslaatikko.

Joululaatikoiden pakastaminen

Suuritöiset joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen perunalaatikkoa lukuun ottamatta. Perunalaatikkoa ei kannata pakastaa, sillä se voi menettää rakenteensa ja muuttua löysäksi.

Laatikot voi pakastaa joko raakoina tai kypsinä. Sulata jäiset laatikot jääkaapissa ennen paistamista tai kuumentamista.

Huomioi joulupöydässä myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Katso miten perinteiset joululaatikot tehdään gluteenittomina.

Lisää ohjeita joulun leivontaan ja ruoanlaittoon löydät K-ruoka.fin reseptihausta.

Joululaatikot helposti Pirkka-kasvissoseilla

Tuunaa valmislaatikot gourmetkuntoon

Sinua saattaisi kiinnostaa