K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Laatikot ovat joulupöydän ikisuosikkeja

Laatikot ovat joulupöydän ikisuosikkeja

Suomalaisen joulupöydän ikisuosikkeja ovat perinteiset laatikot. Helpota jouluvalmisteluja kotimaisilla Pirkka-kasvissoseilla.

Joillakin joululaatikoilla on pitkät perinteet. Lanttulaatikkoa on tarjottu jo 1700-luvulla, kun taas porkkanalaatikko on ilmestynyt joulupöytään paljon myöhemmin, 1900-luvun alussa.

Perinteiseen tapaan valmistetut joululaatikot kuuluvat useimpiin suomalaisiin joulupöytiin. Näitä herkkuja on tarjolla myös oman K-ruokakauppasi palvelutiskillä.

Joululaatikko helposti soseesta

Itse tehden saat laatikotkin joulupöytään helposti ja vaivattomasti: valmista lanttulaatikko Pirkka Luomu lanttusoseesta, maistuva bataattilaatikko Pirkka bataattisoseesta tai porkkanalaatikko Pirkka Luomu porkkanasoseesta. Myös Pirkka juuressose sekä Pirkka punajuuri-perunasose soveltuvat mainiosti joululaatikoihin. Tässä helpot laatikkoreseptit:

Joululaatikot alusta asti itse tehden

Joululaatikot voi tehdä myös alusta alkaen itse juureksista. Kokeile vaikkapa näitä helppoja reseptejä:

Entä maistuisiko maksalaatikko? Kokeile helppoa ja herkullista maksalaatikkoreseptiä! Jos haluat joulupöytään jotain uutta, valmista vaikkapa pähkinäinen juureslaatikko.

Valmiit joululaatikot itse viimeistellen

Kaupan valmislaatikot helpottavat kotikokin urakkaa joulun alla. Jo ripauksella mausteita ja tilkalla kermaa muunnat valmislaatikot gourmet-kuntoon. Oman kädenjäljen voi joululaatikkoon tuoda myös smetanalla, voilla tai siirapilla. Muista myös kaunis esillepano!

Katso joululaatikoiden tuunausvinkit täältä.

Huomioi joulupöydässä myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Katso miten perinteiset joululaatikot tehdään gluteenittomina.

Joululaatikoiden pakastaminen

Suuritöiset joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen perunalaatikkoa lukuun ottamatta. Perunalaatikkoa ei kannata pakastaa, sillä se voi menettää rakenteensa ja muuttua löysäksi.

Laatikot voi pakastaa joko raakoina tai kypsinä. Sulata jäiset laatikot jääkaapissa ennen paistamista tai kuumentamista.

Käytä esimerkiksi näitä ekologisia kartongista valmistettuja paistovuokia joululaatikoiden pakastamiseen.

Pirkka Eko paistovuoka kannella 2kpl/1580ml - kuva

Pirkka Eko paistovuoka kannella 2kpl/1580ml

Katso lisää ›

Pirkka Eko paistovuoka kannella 3kpl/1100ml - kuva

Pirkka Eko paistovuoka kannella 3kpl/1100ml

Katso lisää ›

Pirkka Eko paistovuoka kannella 3kpl/590ml - kuva

Pirkka Eko paistovuoka kannella 3kpl/590ml

Katso lisää ›