Jouluiset jälkiruoat

Jouluiset jälkiruoat

Vaikka suolaiset pääruoat ovat joulupöydässä usein odotetuimpia, ei kannata unohtaa joulun ihania jälkiruokia: hedelmäkiisseliä, luumurahkaa ja jouluhalkoa. Tänä vuonna kannattaa kokeilla myös glögipannacottaa, suklaajäädykettä tai polkamuffineita. Makeaa joulua!

Leivonnaiset ja leipominen kuuluvat jouluun ja jouluun valmistautumiseen. Piparin tuoksu ja joulutorttujen maistelu glögin kanssa ovat sitä parhainta jouluun valmistautumista. Perinteisemmät joulun herkut sekä uudet ideat sopivat sulassa sovussa joulun jälkiruokapöytään.

Perinteisiin luottaen

Piparitaikina tai rahkavoitaikina syntyvät pienellä vaivalla itse, kuten myös pikeeri piparien koristela varten. Kiireisempi jouluvalmistelija turvautuu valmiiseen taikinaan ja koristekuorrutteisiin. Tulostettavat piparkakkutalon kaavat ovat korvaamaton apu joululeipurille. Joulutortut voi tehdä perinteiseen tapaan luumuhillolla, mutta kannattaa kokeilla myös muita joulusesongin herkkuja torttujen täytteenä. Helppo jouluinen jälkiruoka syntyy, kun valmiista rahkavoitaikinasta leipoo makeat tai näyttävät.

Kuivatut hedelmät ja erityisesti luumut ovat joulun jälkiruokien suosikkiraaka-aineita. Niistä saa helppoja jälkiruokia niin kiisselinä, rahkana tai kakkuina.

Suomalaiseen jouluun on tullut makuja myös muiden kulttuurien joulusta: englantilainen hedelmäkakku ja ranskalainen jouluhalko ovat jo melko perinteisiä jälkiruokia myös suomalaisessa joulussa.

joulutortut trendi 2020

Vaihtelua kaipaaville

Jouluun liitettyjä tuttuja makuja voi tarjota myös hieman uudella tavalla. Erilaiset kakut ja leivokset kruunaavat jouluaterian tai joulupäivän kahvihetken. KAkut kannattaa valmistaa jo päivä tain kaksi etukäteen, jotta maut pääsevät tasoittumaan.

Raskaan jouluaterian jälkeen helpotuksen makeanhimoon tuovat myös rahkat, jäädykkeet ja muut suussa sulavat jälkiruoat.

glögipannacotta600x263 Kuvassa: Glögipannacotta