Mutakakkutiramisua vaaleansinisessä vuoassa. Tiramisun päälle on ripoteltu kaakaota, pekaanipähkinöitä ja piparimurua. Vuoan vieressä on valkoinen liina ja valkoinen lautanen, jossa on kultaisia lusikoita. K-Ruoka jälkiruokaresepti.

Joulun jälkiruoka saa joulun maistumaan makealta

Julkaistu 1.5.2024

Jouluinen jälkiruoka viimeistelee täydellisen jouluaterian! Vaikka joulupöydässä herkuttelisi miten paljon, ihana makea jälkiruoka maistuu aina jouluruoan jälkeen. Joulun jälkiruoaksi sopii ilmavat rahkat ja mousset sekä raikkaat jäädykkeet ja kiisselit. Makeaa joulua!

Makeat jälkiruoat joulupöydässä ovat yhtä tärkeä osa joulua kuin suolaisetkin jouluherkut. Jouluisia jälkiruokia riittää moneen lähtöön ja vaihtoehtoja tutuista piparisista joulujälkkäreistä uusiin tuttavuuksiin. Perinteisemmät joulun herkut, helpot joulun jälkiruoat sekä uudet jouluherkkuideat sopivat sulassa sovussa joulun jälkiruokapöytään. Katso parhaat joulun jälkiruokareseptit alta!

Maukas joulun jälkiruoka rahkasta

Rahkasta valmistetut jälkiruoat ovat usealle tuttuja joulupöydästä ja erityisesti luumurahka on helppo perinteinen joulun jälkiruoka. Yhdistele rahkaan jouluisia makuja, kuten piparimurua tai sesongin hedelmiä kuten klementiinejä. Voit myös asetella rahkajälkiruoat kauniisti kerroksittain korkeisiin lasiastioihin.

Raikkaat jäädykkeet joulupöytään

Jäädykkeet sopivat hyvin jouluun tuhdimpien jouluruokien jälkiruoaksi. Lisäksi ne on helppo tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä. Mausta jäädykkeet joulun mauilla: luumulla, suklaalla tai piparkakuilla. Koristele jäädykkeet näyttävästi ja saat tyylikkään jouluaterian päättäjän juhlapöytään!

Jouluiset jälkiruoat italialaisittain

Kaipaatko joulupöytään italialaista tuulahdusta? Valmista herkullinen jälkiruoka, joka ottaa inspiraatiota Italian keittiöstä! Pannacottan ja tiramisun saa valmistettua jouluun sopivaksi lisäämällä mukaan glögiä tai piparkakkuja, riisipuuron voi puolestaan tehdä arancineiksi.

Joulun maut moussessa ja kiisselissä

Erityisen perinteinen joulun jälkiruoka on sekahedelmäkeitto, tai tutummin sekametelisoppa. Kiisselin voi kuitenkin valmistaa myös glögistä ja puolukoista, jolloin kiisseli takuulla tuo joulun mieleen. Mousse puolestaan on ihana ilmavaa ja sopii hyvin raskaan jouluaterian jälkiruoaksi.

Muut jouluiset jälkiruoat

Perinteiset jälkiruoat modernilla twistillä sopivat hyvin joulun jälkiruoaksi. Laita joulun sesongin hedelmät käyttöön ja korista joulupöytää upealla jouluisella pavlovalla, herkullisella joulubritakakulla tai maukkaalla riisipuurobrûléella!

Löydä lisää ihania joulun jälkiruokia ja ideoita jouluruokaan