• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulucookiet

Kanelilla ja inkiväärillä maustetuissa joulucookieissa on sattumina aprikooseja, pähkinöitä ja suklaata.
Joulucookiet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • yli 60 min
  • 110 kcal / annos (25g)

Ainekset

n. 30 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa veitsellä aprikoosit, pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää siirappi, jauhot ja rouheet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Muotoile taikinasta noin 30 cm:n pituinen tanko. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa pari tuntia.
  4. Leikkaa taikinarullas terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes viipaleet saavat vähän ruskeaa väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.

Ravintosisältö perannos 25g100 g

  • 110 kcal460 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7