Rosolli kuuluu jouluun

Rosolli kuuluu jouluun

Rosolli kuuluu perinteiseen joulupöytään. Herkullinen ja raikas salaatti syntyy keitetystä porkkanasta, perunasta ja punajuuresta sekä sipulista ja maustekurkuista. Halutessaan mukaan voi lisätä myös omenaa tai silliä.

Rosolli syntyy helposti

Keitä kaikki juurekset kypsiksi kuorineen. Punajuuret kannattaa keittää omassa kattilassaan, jotta ne eivät värjää perunoita ja porkkanoita. Valuta ja jäähdytä juurekset  ja muista jättää punajuurten keitinlientä hieman talteen. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Uunirosolli taas valmistuu kypsentämällä kuutioidut juurekset uunin lämmössä. Helppo rosolli syntyy käyttämällä valmiiksi viipaloituja Pirkan punajuuri- ja maustekurkkukuutioita. 

Hienonna lopuksi kuorittu sipuli tai omena ja kuutioi maustekurkut. Sekoita lopuksi ainekset keskenään tai asettele ne raaka-aine kerrallaan kerroksittain tarjoiluastiaan.

Rosollin kastike saa värinsä punajuuriliemestä

Rosollin kastikkeena tarjotaan perinteisesti punajuuren keitinliemellä värjättyä kermavaahtoa, mutta kastike syntyy myös kermaviilistä. 

Uutta makua rosolliin

Haluatko joulupöytään uusia maukuja? Erilainen rosolli saa makunsa mausteliemestä ja kermaviilistä. Raikas rosolliannos viimeistellään vielä tillisillillä. 

Ohjeet muihin joulun herkkusalaatteihin löydät K-Ruoka.fi:n reseptihausta.

Rosollit

Punajuurireseptit

Sinua saattaisi kiinnostaa