Helppo rosolli
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Rosolli kuuluu jouluun. Valmiit punajuuri- ja maustekurkkukuutiot helpottavat valmistusta.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
3 (300 g) | porkkanaa tai |
3 (300 g) | Pirkka perunaa (vihreä tai keltainen pussi) tai |
3 dl | Pirkka punajuurikuutioita tai |
2 dl | Pirkka maustekurkkukuutioita tai |
1–2 (300 g) | omenaa tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
Kastike | |
---|---|
1 prk (200 g) | tai |
n. 1 rkl | punajuurikuutioiden lientä tai |
1/4 tl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 265 kJ / 64 kcal |
Rasva | 1,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 9,5 g |
josta sokereita | 6,1 g |
Proteiini | 1,5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Keitä porkkanat ja perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä. Kuori ja leikkaa ne pieneksi kuutioiksi. Valuta punajuuri- ja maustekurkkukuutiot. Kuutioi omenat. Hienonna kuorittu punasipuli.
Sekoita rosollin ainekset keskenään tai lado ne kerroksittain kulhoon.
Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa kastike erikseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Peruna kiinteä pesty/mullattu SuomiHinta 1,39/kg
- Felix kuutiopunajuuri mausteliemessä 420g/280gHinta 2,75/kpl9,82/kg
- Felix maustekurkkukuutio 410/250 gHinta 2,45/kpl9,80/kg
- Pirkka laktoositon kermaviili 200gHinta 0,49/kpl2,45/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Pirkka suomalainen pesty Siikli ruokaperuna 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka maustekurkkukuutiot 780g/430gHinta 2,09/kpl4,86/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,5(2 arviota)
- yli 60 min4,1(95 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,8(49 arviota)
- yli 60 min3,8(42 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min4,3(7 arviota)
- yli 60 min1,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (85 arviota)
- Ihmettelen2 vuotta sittenHei, miksi perunat ja porkkanat keitetään kuorineen?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenIhmettelen, vitamiinit säilyvät kasviksissa paremmin kuorineen keittäessä ja perunoiden rakenne pysyy paremmin koossa. Kuorineen keitettynä kasviksista tulee myös vähemmän vetisiä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHiphei, todella harmillista kuulla, että Pirkka punajuurikuutiot ovat olleet raakoja. Olisitko meihin yhteydessä vielä sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla kuluttajapalvelu@kesko.fi.
- Hiphei6 vuotta sittenVuoden 2018 punajuurikuutiot oli niin kovia että jouduin keittämään ne.
- Jk6 vuotta sittenHyvältä varmaan maistuu!
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenlisää kaksi sillifilettä