• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marinoidut rosollilastut

Kokeile joulupöytään uudenlaista rosollia, joka on koottu marinoiduista juureslastuista.
Marinoidut rosollilastut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 62,6 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • 2-3tuoretta punajuurta
    • 3porkkanaa
    • 1/2lanttua
    • 2maustekurkku

Marinadi

    • 3rklöljyä
    • 4rklbalsamiviinietikkaa
    • 2rklväkiviinaetikkaa
    • 2tlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1/2punasipulia
    • 1tltimjamia

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä punajuuret suolavedessä kypsiksi. Keitä toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä porkkanat ja lanttu napakoiksi. Kuori jäähtyneet juurekset. Viipaloi juurekset ja maustekurkku pitkittäin mahdollisimman ohuiksi lastuiksi.
  2. Sekoita marinadin ainekset. Hienonna sipuli joukkoon. Lado kasvikset suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1 1/2 litraa). Valuta kerrosten väliin marinadia. Anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.
  3. Kumoa rosolli tarjoiluvadille. Koristele halutessasi timjamilla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 62,6 kcal262 kJ
  • Proteiinia0,77 g
  • Hiilihydraatteja5,19 g
  • Rasvaa4,09 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille