Askartele ja maalaa hauskat pääsiäismunat

Askartele ja maalaa hauskat pääsiäismunat

Pääsiäisenä kananmunat maalataan söpöiksi eläinhahmoiksi, tyylikkäiksi kimallemuniksi tai pikku kaktuksiksi. Poimi vinkit, joiden avulla kananmunien maalaus onnistuu taatusti!

Hauskat eläinhahmot munankuorista

Söpöt eläinhahmot on helppo askarrella vaikka yhdessä lasten kanssa. Eläinhahmoja varten tarvitset:

Tyhjennä ensin munan kuoret, ohjeen kananmunan kuorien tyhjentämiseen löydät täältä. Koristele erilaiset eläinhahmot näin:

  • Kuutin turkki on tehty roiskauttamalla vesiväriä siveltimellä. Testaa ensin roiskuttamalla vesiväriä paperille, niin löydät sopivan kosteusmäärän. Kun oikea ote löytyy, ripsauta vesiväriä munankuorelle niin, että saat kuutille nätin turkin. Muista myös leikata ja liimata kuutille evät.
  • Maalaa kananpoika vesivärillä keltaiseksi. Leikkaa kanapojalle siivet ja harja askarteluhuovasta. Taivuttele nokka kartongista ja liimaa paikalleen.
  • Taivuttele possulle kärsä ja korvat kartongista. Pyörittele saparo silkkipaperista ja liimaa paikoilleen.
  • Leikkaa pupuille korvat kartongista ja tee tupsuhäntä vanusta. Liimaa paikoilleen.

askartele hauskat paasiaismunat elainhahmot 680

Kimallemunilla glamouria pääsiäispöytään

Jos kaipaat pääsiäispöytään kimallusta ja glamouria, askartele upeat kimallemunat! Kimallemunia varten tarvitset:

Hahmottele ensin kimallekuvioiden paikat lyijykynällä. Sivele kuvioiden paikkoihin liimaa ja ripottele kimalle päälle. Puhalla ylimääräinen kimalle varovasti pois.

Raitoja varten rajaa haluttu alue washi-teipillä. Näin saat raitoihin suorat reunat. Lisää liima siveltimellä ja ripottele kimalletta päälle. Ota teipit varovasti pois.

askartele hauskat paasiaismunat glitter 680

Söpöt kaktukset pikkuisissa kukkaruukuissa

Söötit pikkukaktukset ovat hauskan erilaiset koristeet, jotka voivat ilahduttaa sinua pääsiäisenkin yli! Kaktuksia varten tarvitset:

Maalaa tyhjennetyt munankuoret vihreällä vesivärillä. Askartelumaalilla saat peittävämmän värin. Kun väri on kuivunut, tee kaktusmuniin piikit mustalla tussilla. Liimaa pieni silkkipaperimytty kukaksi kaktuksen päähän. Täyty pieni saviruukku koristekivillä. Voit täyttää ruukun puoleen väliin esimerkiksi sanomalehtipaperilla ja laittaa koristekivet pinnalle.

askartele hauskat paasiaismunat kaktus 680