Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Rairuoho luo pirteää pääsiäistunnelmaa

Rairuoho luo pirteää pääsiäistunnelmaa

Juhlista pääsiäistä, uudelleensyntymisen juhlaa, seuraamalla miten pirteä rairuoho herää ikkunalaudallasi. Kun kylvät rairuohon ennen palmusunnuntaita, se on parhaimmillaan juuri pääsiäisenä.

Rairuohon kylvöohjeet

  1. Levitä astiaan multaa ja kastele sitä hieman.
  2. Ripottele mullan päälle tasainen kerros siemeniä.
  3. Peitä siemenet ohuella multakerroksella ja kastele kevyesti.
  4. Voit halutessasi peittää astian muovikelmulla itämiseen asti. Tämä nopeuttaa itämistä, mutta ei ole välttämätöntä.
  5. Kastele säännöllisesti.

Rairuoho itää noin viidessä päivässä. Muista kylvää rairuoho ennen palmusunnuntaita, niin se on parhaimmillaan pääsiäisenä!

Koristeista tunnelmaa

Voit luoda rairuohollesi monenlaisia ilmeitä koristelemalla sen eri tavoin. Oletko kokeilunhaluinen koristelija vai luotatko perinteikkääseen pääsiäistyyliin?

Perinteisimpiä ikisuosikkeja ovat pikkuisten pupujen ja tipujen lisäksi erilaiset pääsiäiskaramellit, suklaamunat sekä itse maalatut pääsiäismunat tai vaikkapa hauska pupu pensaassa. Myös iloisen väriset nauhat, rusetit sekä kukat luovat raikasta pääsiäistunnelmaa.

Villimmät koristelijat voivat luoda kokonaisen rairuohometsän asettelemalla korsien sekaan lasten pieniä muovieläimiä aina kotieläimistä eksoottisiin lintuihin ja norsuihin. Myös LEGO-ukot tai vaikkapa pahville liimatut sarjakuvasankarit voivat vallata kokeilunhaluisimman kasvattajan rairuohomättään. Luonto+ rairuoho 680 x 423 pix

Pääsiäinen purkissa

Voit kylvää pääsiäisen iloksi ikkunalaudallesi perinteistä rairuohoa tai kokeilla vaihtoehtoisesti vehnän, ohran, kissanruohon tai vaikkapa kiehtovan kähärien herneenversojen kasvattamista.

Kiireisten tai viherpeukalottomien ei myöskään tarvitse olla ilman keväistä piristäjää, sillä kauppojen yrttihyllyiltä löytyvä vehnänoras on mainio valmis ruohotupsu.

Uudet ympäristöystävälliset Arla Luonto+ jogurttipikarit voi uusiokäyttää rairuohopurkkeina ennen kartonkikeräykseen viemistä. Lisää purkin pohjalle multa, kastele hieman vedellä ja ripottele päälle siemenet. Peitä siemenet vielä ohuella multakerroksella ja kastele. Pienet rairuohopurkit mahtuvat pääsiäispöydän koristeeksi tai aurinkoista ikkunalautaa somistamaan. Pääsiäisen jälkeen laita rairuoho multineen biojätteeseen ja kierrätä Luonto+ kartonkipikari kartonkikeräyksessä.