Kananmuna on pääsiäisen suosikki

Kananmuna on pääsiäisen suosikki

Pääsiäinen on kananmunan sesonkiaikaa. Kokosimme yhteen käteviä vinkkejä kananmunan käytöstä pääsiäisen ruoanlaitossa ja koristeluissa.

Pääsiäisen alkuruokien suosikit kananmunasta

Pääsiäinen on ennen kaikkea hyvän ruoan juhlaa. Kananmunasta valmistuu pääsiäispöytään ihania alkupaloja ja ruokalajeja. Perinteiset keitetyt kananmunat ovat pääsiäisen klassikko, mutta kananmunia pystyy myös marinoimaan tai maustamaan eri tavoin. Kokeile esimerkiksi marinoida keitettyjä kananmunia etikkapunajuurien liemessä tai soijassa. Samalla kananmunat saavat kauniin värin sekä herkullisen maun.

Pääsiäisenä kananmunista voi tehdä myös paholaisen munia, eli englantilaisittain "deviled eggs". Paholaisen muniin lisätään omaan makuun sopiva täyte, esimerkiksi sinapista tai avokadosta ja wasabista. Klassiseen pääsiäiseen sopivat hyvin myös juhlava Eggs Benedict eli uppomuna, jonka voi tarjoilla paahdetun leivän päällä hollandaisekastikkeen sekä keitetyn parsan kanssa.

Punajuurella värjätyt kananmunat 680x300 Kuvassa: Punajuurella värjätyt kananmunat

Kananmunareseptit pääsiäisen brunssipöytään

Kananmuna on loistava raaka-aine myös pääsiäisen brunssipöytään! Kananmunasta saat aikaiseksi täyttäviä ruokia ja nopeasti valmistuvia herkkuja. Valmista kananmunat helposti pannulla muiden raaka-aineiden kanssa, munakasrullana herkullisten täytteiden kanssa tai salaattina, jossa kananmunaa on kolmessa eri muodossa.

Kylmäsavulohi-munapannu (680x300) Kuvassa: Kylmäsavulohi-munapannu

Kananmunien värjäys

Kananmunista saa luotua myös kauniita kananmunakoristeita koristamaan pääsiäispöytää. Myös kananmunien värjäys onnistuu luonnollisesti jääkaapin ja pakastimen antimilla. Kokeile vaikkapa mustikkaa, punajuurta ja pinaattia. Jos maustekaapin kätköistä löytyy kurkumaa, voit värjätä kananmunan hauskan keltaiseksi. Kananmunien maalaus onnistuu myös vesiväreillä helposti ja siitä syntyy mainio ohjelmanumero pääsiäisen pikkukokeille.

Marmoroidut kananmunat syntyvät teepussien ja etikan avulla. Tarjoa marmoroidut munat vaikkapa alkuruokana sillitäytteen kera.

Värjää kananmuna luonnon aineksilla 680x300 Kuvassa: Luonnon väreillä värjätyt kananmunat