K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Kananmuna on pääsiäisen suosikki

Kananmuna on pääsiäisen suosikki

Pääsiäinen on kananmunan sesonkiaikaa. Kokosimme yhteen käteviä vinkkejä kananmunan käytöstä ruoanlaitossa, leivonnassa ja pääsiäisen koristeluissa.

Ruokapöydän suosikit kananmunasta

Pääsiäinen on ennen kaikkea hyvän ruoan juhlaa. Kananmunasta valmistuu pääsiäispöytään ihania ruokalajeja ja kauniita kananmunakoristeita.

Perinteiset keitetyt kananmunat ovat pääsiäisen klassikko, mutta kokeile myös miltä maistuvat hauskat tipumunatpunajuurella värjätyt kananmunat tai soijamarinoidut kananmunat.

Punajuurella värjätyt kananmunat 680x300 Kuvassa: Punajuurella värjätyt kananmunat.

Pääsiäisen ehkäpä trendikkäin kananmunaruoka on paholaisen munat eli deviled eggs (artikkelin pääkuvassa), jotka täytetään wasabin särmittämällä avokadotahnalla.

Myös klassinen ja juhlava Eggs Benedict – eli uppomuna paahdetun leivän päällä kera hollandaisekastikkeen – sopii pääsiäiseen täydellisesti vaikka brunssille tai pääsiäisaterian alkupalaksi. Kevään kunniaksi komeus kannattaa tarjota keitetyn parsan kanssa, ja koska pääsiäisenä ei tarvitse stressata, valmistetaan hollandaise-kastikkeesta helppo versio.

Uppomunat ja pinaattivohvelit 680x300 Kuvassa: Uppomunat herkullisten pinaattivohveleiden kanssa.

Kananmunien värjäys

Kananmunien värjäys onnistuu luonnollisesti jääkaapin ja pakastimen antimilla. Kokeile vaikkapa mustikkaa, punajuurta ja pinaattia. Jos maustekaapin kätköistä löytyy kurkumaa, voit värjätä kananmunan hauskan keltaiseksi. Kananmunien maalaus onnistuu myös vesiväreillä helposti ja siitä syntyy mainio ohjelmanumero pääsiäisen pikkukokeille.

Värjää kananmuna luonnon aineksilla 680x300Kuvassa: Luonnon väreillä värjätyt kananmunat.

Marmoroidut kananmunat syntyvät teepussien ja etikan avulla. Tarjoa marmoroidut munat vaikkapa alkuruokana sillitäytteen kera.

Tiedätkö, millaista reittiä kananmuna kulkee kaupan hyllyyn tai mitä eroa erilaisilla kananmunilla on? Lue mitä tuottaja ja kauppias kertovat.

Pääsiäismunia juhlapöytään