Kananmuna on pääsiäisen suosikki

Kananmuna on pääsiäisen suosikki

Pääsiäinen on kananmunan sesonkiaikaa. Kokosimme yhteen käteviä vinkkejä kananmunan käytöstä ruoanlaitossa, leivonnassa ja pääsiäisen koristeluissa.

onnea löysit jaffa-tipun

Ruokapöydän suosikit kananmunasta

Pääsiäinen on ennen kaikkea hyvän ruoan juhlaa. Kananmunasta valmistuu pääsiäispöytään ihania ruokalajeja ja kauniita koristeita. Perinteiset keitetyt kananmunat ovat pääsiäisen klassikko, mutta kokeile myös miltä maistuvat punajuurella värjätyt kananmunat tai soijamarinoidut kananmunat. Pääsiäisen trendikkäin kananmunaruoka on paholaisen munat eli deviled eggs, jotka täytetään avokadolla. Kananmuna sopii myös shakshuka-pataan ja parsan kaveriksi juhlavassa Eggs Benedict -annoksessa. Kananmunista syntyy myös hauskat tipumunat.

kananmunat

Kananmunien värjäys

Kananmunien värjäys onnistuu luonnollisesti jääkaapin ja pakastimen antimilla. Kokeile vaikkapa mustikkaa, punajuurta ja pinaattia. Jos maustekaapin kätköistä löytyy kurkumaa, voit värjätä kananmunan hauskan keltaiseksi. Kananmunien maalaus onnistuu myös vesiväreillä helposti ja siitä syntyy mainio ohjelmanumero pääsiäisen pikkukokeille.

Marmoroidut kananmunat syntyvät teepussien ja etikan avulla. Tarjoa marmoroidut munat vaikkapa alkuruokana sillitäytteen kera.

Tiedätkö, millaista reittiä kananmuna kulkee kaupan hyllyyn tai mitä eroa erilaisilla kananmunilla on? Lue mitä tuottaja ja kauppias kertovat.

Pääsiäismunia juhlapöytään