K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
10 tapaa tuunata mämmi

10 tapaa tuunata mämmi

Eikö mämmi maistu, tai kaipaatko muuten vain uusia ideoita sen nauttimiseen? 10 parhaalla tuunausvinkillämme perinneherkkua uppoaa pääsiäisenä useampikin tuokkosellinen!

1. Mämmimousse

Kuohukermaa, maitorahkaa, mämmiä - kauden helpoin jälkiruoka on valmis! Mämmimousse koristellaan suklaalla tai pienillä pääsiäismunilla.

2. Gluteeniton mämmi

Gluteenitonta ruokavaliotakin noudattavat pääsevät nyt maistelemaan mämmiä, sillä sen tekeminen onnistuu loistavasti myös gluteenittomana! Gluteeniton mämmi valmistetaan perunasta, tattarijauhoista ja luumuista imellyttämällä.

3. Mämmimudcake

Mämmille nenäänsä normaalisti nyrpistäväkin voi yllättyä positiivisesti mämmimudcaken mausta! Siinä on sopivan mieto mämmin maku, ja tietysti runsaasti mudcakeen kuuluvaa suklaisuutta.

4. Mämmijuustokakku

Mämmijuustokakussa yhdistyvät ihanasti pääsiäisen perinteiset maut: mämmin maltaisuus, kerman täyteläisyys ja sitruunan sekä appelsiinin raikkaus. Tumma kakku antaa upean alustan näyttäville koristeille - kirkkaat sitrukset ja syötävät kukat ovat todella edukseen tämän kakun kanssa!

5. Mämmijäädyke

Mikä olisikaan parempoi jälkiruoka pitkälle pääsiäisaterialle, kuin pirteänraikas jäädyke? Puolukkainen mämmijäädyke yhdistää juuri oikealla tavalla mämmin aromikkuuden, puolukoiden kirpeyden ja kerman pehmeyden.

6. Mämmi lämpimänä

Kokeile vaihteeksi lämmittää mämmi MTS-kokki Alex Nurmen tapaan! "Perinteisestä mämmistä saa pienellä tuunauksella uudenlaisen jälkiruoan. Laita mämmi hetkeksi uuniin ja tarjoa lämmin herkku jäätelön kanssa", vinkkaa Alex.

Mämmin tuunaus 1

7. Marjojen kanssa

Tämän kevään kuumin pääsiäisuutuus on marjamämmi, jossa maistuvat puolukka, mustikka ja vadelma. Oman marjamämmin saat helposti tehtyä kotonakin sekoittelemalla mämmin joukkoon Pirkka Parhaat marjasurvosta.

8. Mämmimaljat

Mämmistä saa koottua näyttävän kerrosjälkiruoan, ja sekaan voi laittaa täytteitä oman makunsa mukaan. Helppoa ja nopeaa! Appelsiiniset mämmimaljat kootaan mämmistä, appelsiini- tai persikanpaloista ja vaniljavaahdosta.

9. Itse tehdyn jäätelön kanssa

Mämmin kanssa maistuu perinteisen kerman tai vaniljavaahdon kanssa upeasti myös itse tehty jäätelö! Itse tehty rahkajäätelö on sitruunaisen raikas herkku, joka onnistuu myös ilman jäätelökonetta.

10. Kääretortun väliin

Jäikö mämmiä yli, tai tahdotko ilahduttaa pääsiäisen kyläilijöitä erilaisella kahvipöydän herkulla? Sipaise mämmiä kääretortun täytteeksi! Pohjan mämmitäytteelle luot esimerkiksi tiramisukääretortun tai mangokääretortun reseptillä.

Mämmin tuunaus 2