Appelsiinikakku käy kahvipöytään
Mantelilastuin koristeltu, raikas appelsiinikakku on varma valinta, ja mehevä appelsiinikakku säilyy jääkaapissa herkullisena useita päiviä. Marmoroitu suklaa-appelsiinikakku on juhlapöydän komea katseenvangitsija. Gluteeniton, ihanan kostea appelsiini-sitruunakakku tuo mieleen appelsiinimarmeladin. Raparperinen appelsiinijuustokakku on kesän raikkaimpia kakkuja. Maistuva appelsiini-mantelikakku koristellaan värikkäillä marmeladeilla. Houkutteleva, Jaffa-leivoskeksien makuinen appelsiini-suklaakakku on helppo valmistaa.
Appelsiinijälkiruoat
Appelsiiniriisi on ihana, perinteinen jälkiruoka, johon voi hyödyntää ylijääneen riisipuuron. Itse tehty appelsiinikiisseli salmiakkivaahdon kera on erinomaisen herkullinen makuyhdistelmä, ja nopea valmistaa. Jogurttinen appelsiinipannacotta on pehmeän herkullinen jälkiruoka, jossa turkkilainen jogurtti raikastaa kermasta valmistettavan pannacotan.
Appelsiini ruoanlaitossa - kanaa, kalaa ja possua
Appelsiinikana on mehevä uuniruoka, joka sisältää reilusti appelsiinia, valkosipulia, timjamia, oliiveja ja rucolaa. Lime ja sitruuna ovat tuttuja mausteita kalalle - kannattaa kokeilla myös appelsiinia! Appelsiinilohi onkin herkullinen ruoka, joka kypsyy meheväksi paistopussissa. Rosmariinilla maustettu appelsiinigraavilohi on myös kokeilemisen arvoinen herkku. Vaihtelua ruokapöytään tuo kiinalaiseen tapaan maustettu appelsiini-possuwokki.
Raikkaat appelsiinisalaatit
Appelsiini sopii erinomaisesti myös erilaisiin salaatteihin. Kokeile vaikkapa appelsiini-avokadosalaattia, jossa appelsiinin raikkaus ja avokadon pehmeys täydentävät toisiaan. Appelsiini-mozzarellasalaatti on nopea ja raikas lisuke ruokapöytään, ja appelsiini-fetasalaatti on myös nopea ja helppo herkku, jossa suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti. Appelsiini-taatelisalaatti on piristävän erilainen lisuke!
Tutustu myös muihin herkullisiin appelsiiniresepteihimme!