K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Appelsiinista raikasta energiaa

Appelsiinista raikasta energiaa

Appelsiini on suosituimpia sitrushedelmiä, ja se tunnetaan ympäri maailman runsaasta C-vitamiinipitoisuudestaan. Mehukas ja raikas appelsiini sopii upeasti monenlaisiin ruokiin ja salaatteihin, jälkiruokiin sekä leivontaan.

Appelsiineja saa kaupoista lähes vuoden ympäri, mutta parhaimmillaan ne ovat sesonkinsa keskivaiheilla joulukuun lopusta helmikuuhun. Kaupoissa myydään monia eri appelsiinilajikkeita. Sesonki alkaa marraskuussa Navel-applesiineista ja päättyy maaliskuussa Jaffa-appelsiineihin.

Appelsiini raikastaa leivonnaiset ja jälkiruoat

Raikkaan makea appelsiini sopii hyvin makupariksi esimerkiksi makealle kinuskille tai suklaalle. Appelsiinista voi leivonnassa ja jälkiruoissa hyödyntää niin kuoren, mehun kuin hedelmälihankin. Raastettu kuori maustaa kakkutaikinat, mehulla voi kostuttaa kakkupohjat tai sillä voi maustaa täytteitä ja appelsiiniviipaleita voi käyttää upean koristelun tekemisessä.

Pantteri-appelsiinirahkapiirakka Kuvassa: Pantteri-appelsiinipiirakka

Appelsiini ruoanlaitossa

Ruoanlaitossa vaihtelua kaipaava voi korvata reseptin sitruunan appelsiinilla. Appelsiini sopii erityisen hyvin vaalean lihan sekä kalan ja äyriäisten pariksi. Suolaiset juustot kuten feta ja halloum yhdistettynä appelsiiniin ovat varma kombo salaateissa. Appelsiinia kannattaa kokeilla myös marinadeissa!

Kanaa, kalaa ja äyriäisiä

Appelsiiniset jättikatkaravunpyrstöt kuvitusKuvassa: Appelsiinimarinoidut jättikatkaravut

Raikkaat appelsiinisalaatit

appelsiini-halloumisalaatti Kuvassa: Appelsiini-halloumsalaatti

Tutustu myös muihin herkullisiin appelsiiniresepteihimme!