Cheddarjuusto villitsee

Cheddarjuusto villitsee

Päivitetty 31.7.2018

Cheddarjuusto on monille tuttu hampurilaisen välissä, juustonaksuissa tai lämpimien voileipien päälle raastettuna. Ihastu cheddarin makumaailmaan ja katso herkulliset, juustoiset K-Ruoka-reseptit!

Täyteläinen cheddar

Cheddarjuusto valmistetaan lehmänmaidosta ja on maultaan täyteläisen kermaisa. Cheddarjuuston juurien kerrotaan kurkottavan ainakin monien satojen vuosien päähän eteläiseen Englantiin, mutta nykypäivän cheddaria valmistetaan Iso-Britannian lisäksi myös muualla maailmassa - myös Suomessa. Kyseinen juusto on yksi maailman suosituimmista. Cheddarilla on tapana monien muiden juustolajikkeiden tapaan niin sanotusti "hikoilla", joka ei tarkoita juuston pilaantumista vaan on osa luonnollista cheddarjuuston käyttäytymistä.

Cheddarin makuparit

Cheddar tunnetaan erityisesti hampurilaisten välistä sekä lämpimien voileipien suolaisena päällisenä. Kokeile ohuita omena-cheddarflatbreadit, joissa Pirkka Parhaat -sarjan englantilainen uutuus Juustomestarin savucheddar pääsee oikeuksiinsa! Cheddar on myös mainio makupari erilaisten viinien kanssa nautittuna tai juustofondueksi sulatettuna.