Omena-cheddarflatbreaditTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-cheddarflatbreadit

Savucheddarilla kuorrutetut flatbreadit valmistuvat nopeasti leivinjauheella kohotetusta taikinasta. Täytä leivät jo ennen paistamista ja nauti tuoreina. Noin 2,00€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlruisjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 1rklrypsiöljyä

Täyte

    • 1(170 g)hapahko omena (esim. Granny Smith)
    • 1/2(70 g)punasipuli
    • 1dlPirkka hasselpähkinöitä rouhittuna
    • 1pkt(100 g)Pirkka Parhaat Juustomestarin savucheddaria
    • ripausmustapippuria
    • tuoretta timjamia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää viileä vesi ja vaivaa taikinaa hetki. Lisää vaivaamisen loppupuolella rypsiöljy. Peitä taikina tuorekelmulla ja anna levätä 15 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Viipaloi omena kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa punasipulista puolirenkaita. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi.
  3. Taputtele taikinasta kahdelle pellille leivinpaperin päälle neljä soikion muotoista leipästä (pituus noin 20 cm). Käytä jauhoja apuna.
  4. Levitä kullekin leipäselle pohjalle tuorejuustoa. Asettele päälle omenalohkoja, punasipulirenkaita, rouhittuja hasselpähkinöitä ja päällimäiseksi juustoraastetta. Rouhaise vielä pinnalle pippuria ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes juusto on ruskistunut kauniisti ja flatbreadit ovat saaneet väriä myös pohjasta.
  5. Ripottele kypsien flatbreadin päälle hienonnettua timjamia ja nauti lämpiminä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua