Hyödynnä possun eri osat
Julkaistu 14.3.2018Mistä possun osasta valmistuvat pulled pork ja ribsit? Mikä osa sopikaan parhaiten hernekeittoon?
KASSLER ELI NISKA: Vaatii pitkän kypsennysajan. Kasslerista valmistat mehevimmät pulled porkit.
LAPA: Eri osat sopivat jauhelihaksi, porsaanpaistiksi tai pataruokiin. Keitettynä maukas.
POTKA: Sopii pataruokiin ja keittoihin, erityisesti hernekeittoihin. Voi savustaa tai nauttia sellaisenaan.
ULKOFILEE: Kokonaisena, viipaleina tai suikaleina. Grillaa tai pariloi.
SELKÄ: Kokonaisena tai kyljyksinä. Voidaan keittää tai savustaa palviseläksi.
SISÄFILEE: Voi grillata tai pariloida kokonaisena, pihveinä tai vartaissa.
KYLKI: Sopii paistetuksi, keitetyksi tai savustetuksi. Kyljestä valmistuvat esim. suositut ribsit. Ennen paistamista kylki kannattaa esikypsentää joko keittämällä tai hitaasti uunissa kypsyttämällä.
KINKKU: Joulupöydän perinteinen ruokalaji! Kypsytetään useimmiten uunissa.