• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Possun lapaa mummin tapaanReseptin teki kumppani

Possun lapaa mummin tapaan

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 1 1/2kgpossunlapaa
    • 1rklöljyä
    • 2tlsuolaa
    • 10maustepippuria
    • 10mustapippuria
    • 5katajanmarjaa
    • 2laakerinlehteä
    • 2rklsiirappia
    • 2porkkanaa
    • 2sipulia
    • kiehuvaa vettä

Tarjoiluun

    • 1maalaisleipä
    • voita
    • hunajasiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtaise lihapala, kuivaa pinta talouspaperilla.
  2. Kuumenna öljy pannussa, ruskista lihan pinnat ja siirrä lihapala uunivuokaan. Ripottele suola lihan pinnalle, lisää mausteet, siirappi ja kuoritut, isoiksi pilkotut porkkanat ja sipulit vuokaan. Kaada kiehuvaa vettä vuokaan niin että lihapala lähes peittyy. Työnnä kannella tai alumiinifoliolla peitetty vuoka uuniin ja kypsennä 120 asteessa 5-6 tuntia.
  3. Kääri liemestä nostettu liha folioon tai leivinpaperiin ja anna jäähtyä haaleaksi. Siivilöi liemi, säästä se, kuin myös ylikypsät porkkanat ja sipulit leipien koristeluun.
  4. Revi lämmin lihapala paloiksi esim. haarukalla. Kuumenna pari desiä paistolientä kiehuvaksi ja kaada se revityn lihan päälle.
  5. Voitele paksut maalaisleipäviipaleet voilla ja hunajasinapilla, nosta voideltujen leipäviipaleiden päälle lihapaloja liemineen.
  6. Viimeistele leivät kypsennysliemessä muhineilla porkkanasuikaleilla ja sipulilohkoilla. Tarjoa kylmän maidon kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua