Ota kylkirulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Poista viikunoista kovat kannat. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät ja muut täytteen ainekset tasakokoiseksi rouheeksi.
Leikkaa kylki auki pitkältä sivulta niin, että toinen pitkä sivu jää kiinni. Aukaise kylki levyksi leikkuulaudalle rasvakerros lautaa vasten. Painele kylkeä tasaiseksi nyrkillä. Ripottele päälle suolaa.
Levitä täyte kylkilevylle tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Kääri kylki rullalle kääretortun tapaan pitkältä sivulta alkaen.
Leikkaa paistinarusta noin metrin pätkä. Sido naru kylkirullan toiseen päähän umpisolmuun. Pujota narun pää rullan alta. Pidä peukalolla narun lenkki löysällä. Pujota narun pää muodostuneen lenkin alta ja vedä tiukaksi. Sido näin koko kylkirulla. Solmi narun pää umpisolmuun.
Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Ruskista kylkirulla pannulla joka sivulta. Sekoita kuuma vesi ja siirappi keskenään. Nosta ruskistettu kylkirulla vuokaan ja kaada päälle siirappiliemi.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Valele kypsyvää kylkirullaa muutamia kertoja siirappiliemellä. Leikkaa paistinaru pois. Nosta kylkirulla liemestä ja leikkaa noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siivilöi paistoliemi ja kaada kastikekannuun.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
2,59/kpl20,72/kg
Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
2,35/kpl18,80/kg
Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
1,69/kpl33,80/kg
Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
2,89/kpl36,13/kg
Järvikylä Salvia ruukku
1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi