Pistaasilla ja viikunalla täytetty kylkirullaReseptin takana kumppani

Pistaasilla ja viikunalla täytetty kylkirulla

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pistaasilla ja viikunalla täytetty kylkirulla on maukas vaihtoehto joulukinkulle. Resepti: Suvi Rüster
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 kg
 
luutonta porsaan kylkeä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
öljyä
tai

Siirappiliemi

1 dl
 
kuumaa vettä
tai
2 rkl
 
tummaa siirappia
tai

Täyte

5 kpl
 
tai
1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai
3 rkl
 
salviaa hienonnettuna
tai

Lisäksi

 
paistinarua
tai

Ravintosisältö

Energia
1 321 kJ / 316 kcal
Rasva
27,4 g
josta tyydyttynyttä
8,3 g
Hiilihydraatit
5,4 g
josta sokereita
4,2 g
Proteiini
12,3 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Ota kylkirulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Poista viikunoista kovat kannat. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät ja muut täytteen ainekset tasakokoiseksi rouheeksi.
Leikkaa kylki auki pitkältä sivulta niin, että toinen pitkä sivu jää kiinni. Aukaise kylki levyksi leikkuulaudalle rasvakerros lautaa vasten. Painele kylkeä tasaiseksi nyrkillä. Ripottele päälle suolaa.
Levitä täyte kylkilevylle tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Kääri kylki rullalle kääretortun tapaan pitkältä sivulta alkaen.
Leikkaa paistinarusta noin metrin pätkä. Sido naru kylkirullan toiseen päähän umpisolmuun. Pujota narun pää rullan alta. Pidä peukalolla narun lenkki löysällä. Pujota narun pää muodostuneen lenkin alta ja vedä tiukaksi. Sido näin koko kylkirulla. Solmi narun pää umpisolmuun.
Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Ruskista kylkirulla pannulla joka sivulta. Sekoita kuuma vesi ja siirappi keskenään. Nosta ruskistettu kylkirulla vuokaan ja kaada päälle siirappiliemi.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Valele kypsyvää kylkirullaa muutamia kertoja siirappiliemellä. Leikkaa paistinaru pois. Nosta kylkirulla liemestä ja leikkaa noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siivilöi paistoliemi ja kaada kastikekannuun.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porsaan kylkiviipale
    Hinta 12,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu pehmeä viikuna 200g
    Hinta 3,15/kpl
    15,75/kg
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Hinta 2,39/kpl
    19,12/kg
  • Pirkka hasselpähkinärouhe 125g
    Hinta 2,69/kpl
    21,52/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Hinta 1,99/kpl
  • Piippo paistinaru 50m
    Hinta 4,99/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Urtekram Aurinkokuivattu viikuna 180g Luomu
    Hinta 4,15/kpl
    23,06/kg
  • Salliselta Viikunoita 250g
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    37,38/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
  • Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
  • Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussi
    Hinta 3,25/kpl
    40,63/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (21 arviota)