Pistaasilla ja viikunalla täytetty kylkirulla
Pistaasilla ja viikunalla täytetty kylkirulla on maukas vaihtoehto joulukinkulle. N. 2,55€/annos. Resepti: Suvi Rüster
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1kgluutonta porsaan kylkeä
- 1tlsuolaa
- 1rklöljyä
Siirappiliemi
- 1dlkuumaa vettä
- 2rkltummaa siirappia
Täyte
- 3rklsalviaa hienonnettuna
Lisäksi
- paistinarua
Valmistus
yli 60 min- Ota kylkirulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Poista viikunoista kovat kannat. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät ja muut täytteen ainekset tasakokoiseksi rouheeksi.
- Leikkaa kylki auki pitkältä sivulta niin, että toinen pitkä sivu jää kiinni. Aukaise kylki levyksi leikkuulaudalle rasvakerros lautaa vasten. Painele kylkeä tasaiseksi nyrkillä. Ripottele päälle suolaa.
- Levitä täyte kylkilevylle tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Kääri kylki rullalle kääretortun tapaan pitkältä sivulta alkaen.
- Leikkaa paistinarusta noin metrin pätkä. Sido naru kylkirullan toiseen päähän umpisolmuun. Pujota narun pää rullan alta. Pidä peukalolla narun lenkki löysällä. Pujota narun pää muodostuneen lenkin alta ja vedä tiukaksi. Sido näin koko kylkirulla. Solmi narun pää umpisolmuun.
- Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Ruskista kylkirulla pannulla joka sivulta. Sekoita kuuma vesi ja siirappi keskenään. Nosta ruskistettu kylkirulla vuokaan ja kaada päälle siirappiliemi.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Valele kypsyvää kylkirullaa muutamia kertoja siirappiliemellä. Leikkaa paistinaru pois. Nosta kylkirulla liemestä ja leikkaa noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siivilöi paistoliemi ja kaada kastikekannuun.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi