Pistaasilla ja viikunalla täytetty kylkirulla
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Pistaasilla ja viikunalla täytetty kylkirulla on maukas vaihtoehto joulukinkulle. Resepti: Suvi Rüster
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 kg | luutonta porsaan kylkeä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 rkl | öljyä tai |
Siirappiliemi | |
---|---|
1 dl | kuumaa vettä tai |
2 rkl | tummaa siirappia tai |
Täyte | |
5 kpl | tai |
1/2 dl | tai |
1/2 dl | tai |
3 rkl | salviaa hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
paistinarua tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 321 kJ / 316 kcal |
Rasva | 27,4 g |
josta tyydyttynyttä | 8,3 g |
Hiilihydraatit | 5,4 g |
josta sokereita | 4,2 g |
Proteiini | 12,3 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota kylkirulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Poista viikunoista kovat kannat. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät ja muut täytteen ainekset tasakokoiseksi rouheeksi.
Leikkaa kylki auki pitkältä sivulta niin, että toinen pitkä sivu jää kiinni. Aukaise kylki levyksi leikkuulaudalle rasvakerros lautaa vasten. Painele kylkeä tasaiseksi nyrkillä. Ripottele päälle suolaa.
Levitä täyte kylkilevylle tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten. Kääri kylki rullalle kääretortun tapaan pitkältä sivulta alkaen.
Leikkaa paistinarusta noin metrin pätkä. Sido naru kylkirullan toiseen päähän umpisolmuun. Pujota narun pää rullan alta. Pidä peukalolla narun lenkki löysällä. Pujota narun pää muodostuneen lenkin alta ja vedä tiukaksi. Sido näin koko kylkirulla. Solmi narun pää umpisolmuun.
Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Ruskista kylkirulla pannulla joka sivulta. Sekoita kuuma vesi ja siirappi keskenään. Nosta ruskistettu kylkirulla vuokaan ja kaada päälle siirappiliemi.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Valele kypsyvää kylkirullaa muutamia kertoja siirappiliemellä. Leikkaa paistinaru pois. Nosta kylkirulla liemestä ja leikkaa noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siivilöi paistoliemi ja kaada kastikekannuun.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porsaan kylkiviipaleHinta 12,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu pehmeä viikuna 200gHinta 3,15/kpl15,75/kg
- Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125gHinta 2,39/kpl19,12/kg
- Pirkka hasselpähkinärouhe 125gHinta 2,69/kpl21,52/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,99/kpl
- Piippo paistinaru 50mHinta 4,99/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Urtekram Aurinkokuivattu viikuna 180g LuomuHinta 4,15/kpl23,06/kg
- Salliselta Viikunoita 250gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Plussa-etuEarth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinätPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl37,38/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
- Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50gHinta 1,99/kpl39,80/kg
- Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussiHinta 3,25/kpl40,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(34 arviota)
- yli 60 min3,7(31 arviota)
- yli 60 min3,3(65 arviota)
- yli 60 min1,6(9 arviota)
- yli 60 min4,4(31 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min3,9(41 arviota)
- alle 30 min3,7(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (21 arviota)