Hyödynnä naudan eri osat
Julkaistu 14.3.2018Meneekö sormi suuhun lihatiskillä? Mitä olikaan kuve, ja mitä tehdä naudan lavasta?
NISKA
- Keittoihin, pataruokiin tai jauhelihaksi.
RINTA
- Keittoihin ja pataruokiin. Vaatii pitkän kypsennysajan.
ETUSELKÄ
- Jauhelihaksi tai pataruokiin.
LAPA
- Pataruokiin, patapaisteihin ja jauhelihaksi.
ETUPOTKA
- Pitkään haudutettaviin ruokiin.
ULKOFILE
- Grilliin, voidaan paistaa kokonaisena tai leikata pihveiksi.
SISÄFILE
- Pihveiksi
KYLKI
- Lihaliemeen, luuttomat osat myös keittoihin.
HÄNTÄ
- Klassiseen häränhäntäkeittoon tai -höystöön.
PAAHTOPAISTI
- Paahtopaistiksi, voidaan myös leikata pihveiksi.
KUVE
- Pataan, uuniin tai grilliin. Hyvin raakakypsynyt voidaan leikata pihveiksi.
KULMAPAISTI
- Pataruoaksi tai paistiksi.
ULKOPAISTI
- Paistiksi, pataruokiin, leikkeiksi tai jauhelihaksi.
SISÄPAISTI
- Paahtopaistiksi, pihveiksi tai tartarpihviin.
TAKAPOTKA
- Keittoihin tai pataruokiin.