Hyppää sisältöön
Hyödynnä naudan eri osat

Hyödynnä naudan eri osat

Julkaistu 14.3.2018

Meneekö sormi suuhun lihatiskillä? Mitä olikaan kuve, ja mitä tehdä naudan lavasta?

  1. NISKA

    • Keittoihin, pataruokiin tai jauhelihaksi.

  2. RINTA

    • Keittoihin ja pataruokiin. Vaatii pitkän kypsennysajan.

  3. ETUSELKÄ

    • Jauhelihaksi tai pataruokiin.

  4. LAPA

    • Pataruokiin, patapaisteihin ja jauhelihaksi.

  5. ETUPOTKA

    • Pitkään haudutettaviin ruokiin.

  6. ULKOFILE

    • Grilliin, voidaan paistaa kokonaisena tai leikata pihveiksi.

  7. SISÄFILE

    • Pihveiksi

  8. KYLKI

    • Lihaliemeen, luuttomat osat myös keittoihin.

  9. HÄNTÄ

    • Klassiseen häränhäntäkeittoon tai -höystöön.

  10. PAAHTOPAISTI

    • Paahtopaistiksi, voidaan myös leikata pihveiksi.

  11. KUVE

    • Pataan, uuniin tai grilliin. Hyvin raakakypsynyt voidaan leikata pihveiksi.

  12. KULMAPAISTI

    • Pataruoaksi tai paistiksi.

  13. ULKOPAISTI

    • Paistiksi, pataruokiin, leikkeiksi tai jauhelihaksi.

  14. SISÄPAISTI

    • Paahtopaistiksi, pihveiksi tai tartarpihviin.

  15. TAKAPOTKA

    • Keittoihin tai pataruokiin.