Porsaanulkofilee tonnatoReseptin takana kumppani

Porsaanulkofilee tonnato

  • Annosmäärän. 6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vitella tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista. Italialaisen klassikkoruoan voi tehdä myös porsaan ulkofileestä.

    Ainekset

    n. 6 annosta
    n. 500 g
     
    porsaan ulkofileetä palana
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
    1
     
    porkkana
    tai
    1
     
    lehtisellerinvarsi
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai
    1
     
    laakerinlehti
    tai
    5
     
    maustepippuria
    tai
    1 plo (0,75 l)
     
    valkoviiniä tai 7 dl vettä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    4
     
    sitruunaviipaletta
    tai

    Kastike

    1 prk (185 g/140 g)
     
    tonnikalaa öljyssä
    tai
    3–4
     
    anjovisfileetä
    tai
    1 rkl
     
    kapriksia
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2–3 rkl
     
    sitruunamehua
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    oliiviöljyä
    tai
     
    (lihan keitinlientä)
    tai

    Koristeluun

     
    rucolaa
    tai
     
    kapriksia
    tai
     
    sitruunaa
    tai
     
    parmesaania lastuina
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    456 kJ / 109 kcal
    Rasva
    6,1 g
    josta tyydyttynyttä
    1,2 g
    Hiilihydraatit
    1 g
    josta sokereita
    1 g
    Proteiini
    7 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Siisti lihan päältä mahdolliset kalvot ja rasva pois.

    Kuori sipuli ja porkkana. Leikkaa porkkana ja lehtiselleri paloiksi. Lohko sipuli. Nosta liha, kasvikset ja mausteet kattilaan johon ne juuri mahtuvat. Kaada päälle viini. Jos viini ei peitä lihaa, lisää vettä sen verran että liha peittyy. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

    Nosta kattila liedelle ja työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja sitruunaviipaleet. Anna kiehua noin tunti, tai kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Anna jäähtyä ja nosta jäähtynyt kattila jääkaappiin yön yli.

    Tee kastike. Valuta tonnikalasta öljy pois. Nosta kaikki kastikkeen aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä ja anna käydä, kunnes seos on tasaista. Koneen käydessä valuta öljy joukkoon pikkuhiljaa ohuena nauhana. Kastike emulgoituu ja paksuuntuu. Jos kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla lihan keitinlientä.

    Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Levitä lihan päälle kastiketta. Koristele rucolalla, kapriksilla, sitruunalla ja parmesaanilastuilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta