Porsaanulkofilee tonnato
Vitella tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista. Italialaisen klassikkoruoan voi tehdä myös porsaan ulkofileestä.
- n. 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
n. 6 annosta
- n. 500gporsaan ulkofileetä palana
- 1sipuli
- 1porkkana
- 1lehtisellerinvarsi
- 2tlsuolaa
- 1laakerinlehti
- 5maustepippuria
- 1plovalkoviiniä tai 7 dl vettä
- 1tlsuolaa
- 4sitruunaviipaletta
Kastike
- 1prk(185 g /140 g)tonnikalaa öljyssä
- 3-4anjovisfileetä
- 1rklkapriksia
- 1kananmuna
- 2-3rklsitruunamehua
- 1/4tlmustapippuria
- 1dloliiviöljyä
- (lihan keitinleintä)
Koristeluun
- rucolaa
- kapriksia
- sitruunaa
- parmesaania lastuina
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Siisti lihan päältä mahdolliset kalvot ja rasva pois.
- Kuori sipuli ja porkkana. Leikkaa porkkana ja lehtiselleri paloiksi. Lohko sipuli. Nosta liha, kasvikset ja mausteet kattilaan johon ne juuri mahtuvat. Kaada päälle viini. Jos viini ei peitä lihaa, lisää vettä sen verran että liha peittyy. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Nosta kattila liedelle ja työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja sitruunaviipaleet. Anna kiehua noin tunti, tai kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Anna jäähtyä ja nosta jäähtynyt kattila jääkaappiin yön yli.
- Tee kastike. Valuta tonnikalasta öljy pois. Nosta kaikki kastikkeen aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä ja anna käydä, kunnes seos on tasaista. Koneen käydessä valuta öljy joukkoon pikkuhiljaa ohuena nauhana. Kastike emulgoituu ja paksuuntuu. Jos kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla lihan keitinlientä.
- Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Levitä lihan päälle kastiketta. Koristele rucolalla, kapriksilla, sitruunalla ja parmesaanilastuilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mitä tonnato porsaanulkofileen kanssa syötäisiin? Perunaa/riisiä/salaattia?