Porsaanulkofilee tonnatoReseptin teki kumppani

Porsaanulkofilee tonnato

Vitella tonnato valmistetaan perinteisesti vasikanpaistista. Italialaisen klassikkoruoan voi tehdä myös porsaan ulkofileestä.

  • n. 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

n. 6 annosta
    • n. 500gporsaan ulkofileetä palana
    • 1sipuli
    • 1porkkana
    • 1lehtisellerinvarsi
    • 2tlsuolaa
    • 1laakerinlehti
    • 5maustepippuria
    • 1plovalkoviiniä tai 7 dl vettä
    • 1tlsuolaa
    • 4sitruunaviipaletta

Kastike

    • 1prk(185 g /140 g)tonnikalaa öljyssä
    • 3-4anjovisfileetä
    • 1rklkapriksia
    • 1kananmuna
    • 2-3rklsitruunamehua
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1dloliiviöljyä
    • (lihan keitinleintä)

Koristeluun

    • rucolaa
    • kapriksia
    • sitruunaa
    • parmesaania lastuina

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Siisti lihan päältä mahdolliset kalvot ja rasva pois.
  2. Kuori sipuli ja porkkana. Leikkaa porkkana ja lehtiselleri paloiksi. Lohko sipuli. Nosta liha, kasvikset ja mausteet kattilaan johon ne juuri mahtuvat. Kaada päälle viini. Jos viini ei peitä lihaa, lisää vettä sen verran että liha peittyy. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Nosta kattila liedelle ja työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja sitruunaviipaleet. Anna kiehua noin tunti, tai kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Anna jäähtyä ja nosta jäähtynyt kattila jääkaappiin yön yli.
  4. Tee kastike. Valuta tonnikalasta öljy pois. Nosta kaikki kastikkeen aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä ja anna käydä, kunnes seos on tasaista. Koneen käydessä valuta öljy joukkoon pikkuhiljaa ohuena nauhana. Kastike emulgoituu ja paksuuntuu. Jos kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla lihan keitinlientä.
  5. Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Levitä lihan päälle kastiketta. Koristele rucolalla, kapriksilla, sitruunalla ja parmesaanilastuilla.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • tonnato huomenna valmista syötäväksi 😋 15.7.2017

    Mitä tonnato porsaanulkofileen kanssa syötäisiin? Perunaa/riisiä/salaattia?