K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Makoisa mango

Makoisa mango

Mango on ihanan makea hedelmä, joka sopii upeasti erilaisiin salaatteihin, jälkiruokiin, leivontaan, kastikkeisiin sekä lintu- ja liharuokiin. Mango nautitaan kypsänä - kypsä hedelmä tuntuu kevyesti painettaessa pehmeältä.

Mangon hedelmät ovat keltaisen, punaisen ja vihreän sävyissä esiintyviä pitkänomaisia, soikeita luumarjoja. Tuoksu on kypsällä hedelmällä voimakas ja muistuttaa hieman pihkan tuoksua. Mango säilyy parhaiten huonelämpötilaa viileämmässä, noin + 9 - +15 asteessa. Ole kuitenkin tarkka säilytyslämpötilassa, sillä mango paleltuu herkästi!

Mangoreseptit juhliin

Pehmeänmakuinen mangojuustokakku on yksi juhlien kestosuosikki. Vegaaninen mangojuustokakku ilahduttaa juhlien vegaaneja, mutta maistuu mainiosti myös muille vieraille. Mangosuklaatäytekakku sen sijaan on niin herkullisen näköinen ilmestys, että sitä on kenen tahansa vaikea vastustaa! 

Välipalat ja jälkiruoat mangosta

Intialainen, pirteä mangolassi sopii jälkiruoaksi tai välipalaksi. Helppo ja nopea mangorahka on herkullinen, mutta myös terveellinen välipala. Kokeile myös jouluista mangorahkaa, joka tarjotaan raikkaan passionkastikkeen kera! Mango sticky rice on thaimaalainen jälkiruoka, joka on erinomainen valinta mangon ja kookoksen yhdistelmästä pitävälle.

Mango suolaisissa ruoissa

Ihana avokadoilla höystetty mangosalsa sopii monien ruokien kaveriksi tai sellaisenaan alkuruoaksi. Helppo mango-sinihomejuustobroileri kypsyy ihanan meheväksi uunissa. Mangobroilerisalaatti on ruokaisa ja raikas vaihtoehto lounaaksi tai illanistujaisiin. Mango-katkarapubruschetat sopivat hienosti juhlien suolaisiksi suupaloiksi.