• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sipuli-kinkkupizza, pellillinen

Sipuli-kinkkupizza, pellillinen
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Sekoita hiiva ruisjauhoihin ja lisää seos veteen. Lisää suola. Alusta vehnäjauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina pehmeähköksi. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  2. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota sipulit öljyssä. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Puolita oliivit ja poista kivet. Suikaloi kinkkuviipaleet ja leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja kauli se uunipellin kokoiseksi ohueksi pohjaksi. Levitä pastakastike tasaisesti pohjalle.
  4. Lisää kinkkusuikaleet, sipulit, oliivit ja tomaattiviipaleet pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 13 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja reunat saaneet väriä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 180 kcal755 kJ
  • Proteiinia7,95 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa9,03 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2