Lehtikaali-perunapannukakut
Pehmeät peruna-lehtikaalipannukakut valmistetaan perunasoseesta. Voit käyttää ohjeeseen edelliseltä päivältä jäänyttä sosetta. Tarjoa raikkaan tahinikastikkeen kanssa. Noin 1,75€/annos
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1ps(105 g)Pirkka perunamuusijauhetta
- 4 1/2dlvettä
- 4rklPirkka rypsiöljyä
- 1ps(125 g)Pirkka lehtikaalisuikaleita
- 3/4dlvehnäjauhoja
- 100gPirkka Parhaat cheddarjuustoa raastettuna
- 1/2dllehtipersijaa hienonnettuna
Kermaviili-tahinikastike
- 1tlk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 2rklUrtekram Luomu tahinia
- 1tl(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
- 1pieni valkosipulinkynsi raastettuna
- 1tlPirkka Luomu juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista perunamuusi. Vatkaa jauhe kiehuvaan veteen, siirrä kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna vetäytyä muutama minuutti ja sekoita sileäksi. Jäähdytä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla ja lisää lehtikaalisuikaleet. Poista suikaleiden joukosta mahdolliset kovat kannat. Paista kaalit aivan pehmeiksi ja jäähdytä.
- Sekoita jäähtyneen perunasoseen joukkoon muna, jauhot, kaalit ja juustoraaste. Lisää lopuksi lehtipersilja.
- Kuumenna loppu öljy pannulla ja nostele kahden lusikan avulla massasta pannukakkuja pannulle. Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia/puoli. Tarjoa peruna-lehtikaalipannukakut kastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Jos käytät edelliseltä päivältä jäänyttä perunasosetta, niin lisää 1/2 l:n perunasosetta 1 dl vehnäjauhoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
:), resepti on testattu K-koekeittiöllä ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Voit toki halutessasi korvata peunamuusijauheesta tehdyn muusin tavallisella muusilla. Yhdestä pakkauksesta (105g) perunamuusijauhetta tulee valmista muusia n. 1,2 kg.
Voiko tehdä tavalliseen perunamuusiin? Jos voi niin kuinka paljon sitä pitää olla ?