Simpukkapizza
Merelliset sinisimpukat ja mausteinen chorizo ovat hyvä pari pizzan täytteeksi. Tee pellillinen tai kaksi pienempää pizzaa. N. 2,00€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Pohja
- 2dlvettä
- 2tlkuivahiivaa
- 1/2tlsuolaa
- n. 4 1/2dlvehnäjauhoja
Täyte
- 1pkt(200 g)Pirkka sinisimpukoita (kuorittu, pakaste)
- 1(100 g)punasipuli
- n. 2dlPirkka pizzakastiketta
- tuoretta basilikaa
Valmistus
30 - 60 min- Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva ja suola veteen. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa noin 15 minuuttia.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Voit tehdä myös kaksi pyöreää tai soikeaa pizzaa. Nosta pohja pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia.
- Valuta simpukat hyvin ja kuivaa niiden pinata varovasti talouspaperilla. Kuori ja viipaloi sipuli. Poista chorizosta kuori ja viipaloi makkara.
- Levitä pohjan päälle pizzakastike, juustoraaste, sipuli, chorizo ja simpukat.
- Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pizza uunista ja ripottele pinnalle basilikaa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Mautonta meidän makuumme