Aasialainen keitinliemi ravuille
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Aasialaisittain chilillä, inkiväärillä ja valkosipulilla maustettu rapujen keitinliemi sopii sekä tuoreille ravuille että pakasteravuille.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
40 | tuoretta rapua tai |
3 (50 g) | sitruunaruohoa tai |
1 pkt (50 g) | tai |
70 g | tuoretta inkivääriä tai |
1 | kokonainen valkosipuli tai |
4 l | vettä tai |
2 dl | merisuolaa tai |
4 dl | ruokosokeria tai |
(tilliä tai korianteria) tai |
Ravintosisältö
Energia | 204 kJ / 49 kcal |
Rasva | 0,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 4 g |
josta sokereita | 3,9 g |
Proteiini | 7,2 g |
Suola | 2,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese ravut kylmän juoksevan veden alla pehmeällä harjalla. Tarkista, että ravut ovat eläviä.
Leikkaa sitruunaruohojen päädystä pieni pala pois. Leikkaa sitruunaruohot kahtia ja halkaise ne. Poista chileistä kanta ja viipaloi chilit. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja sokeri sekä kasvikset.
Lisää ravut yksitellen kiehuvaan veteen isoimmista alkaen. Keitä noin 10 minuuttia viimeisen ravun lisäämisestä veteen. Keitä ravut erissä. Älä lisää kattilaan liikaa rapuja, koska veden täytyy kiehua koko ajan. Kypsän ravun tunnistaa punaisesta väristä ja kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta.
Jäähdytä ravut nopeasti kylmäksi liemessään esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Anna maustua vielä keitinliemessään jääkaapissa 6–12 tuntia.
Asettele ravut suurelle vadille ja koristele halutessasi tillillä tai korianterilla.
Vinkki! Liemi käy hyvin myös pakasterapujen marinointiin. Ota ravut sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen valmistusta. Jos on kiire, ravut sulavat huoneenlämmössä noin 12 tunnissa. Nopea pikasulatus onnistuu, kun upotat avaamattoman tyhjiöpakkauksen kylmään veteen 4–5 tunniksi. Kaada sulanut liemi pois ja valmista niille mausteliemi tuoreiden rapujen keitinliemen tapaan, mutta lisää liemeen suolaa vain noin 1/2 dl. Kaada liemi rapujen päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Ohjeen liemi riittää noin 2 kg:lle pakasterapuja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,49/kpl29,80/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Sitruunaruoho 50g 1lkHinta 1,69/kpl33,80/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,30/kpl8,69/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Meira merisuola 450g hieno, jodioituHinta 1,75/kpl3,89/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,1(10 arviota)
- 30 - 60 min4,5(15 arviota)
- 30 - 60 min4,3(27 arviota)
- alle 30 min3,7(34 arviota)
- 30 - 60 min2,8(5 arviota)
- yli 60 min4,0(25 arviota)
- 30 - 60 min2,9(14 arviota)
- yli 60 min3,8(154 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (15 arviota)
- Rapuja tulee6 vuotta sittenOnko todella 4dl sokeria ?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenRapuja, Kyllä vain, määrä on oikein. Niihin tulee normaalia hieman enemmän, kun niiden on tarkoitus olla makean mausteiset.
- Ravustaja6 vuotta sittenTäydellistä! Kokeiltu täpläravuilla, toimii! 5/5. Kiitos reseptistä!