Hyppää sisältöön
Aasialainen keitinliemi ravuilleTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Aasialainen keitinliemi ravuille

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Aasialaisittain chilillä, inkiväärillä ja valkosipulilla maustettu rapujen keitinliemi sopii sekä tuoreille ravuille että pakasteravuille.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
40
 
tuoretta rapua
tai
3 (50 g)
 
sitruunaruohoa
tai
1 pkt (50 g)
 
tai
70 g
 
tuoretta inkivääriä
tai
1
 
kokonainen valkosipuli
tai
4 l
 
vettä
tai
2 dl
 
merisuolaa
tai
4 dl
 
ruokosokeria
tai
 
(tilliä tai korianteria)
tai

Ravintosisältö

Energia
204 kJ / 49 kcal
Rasva
0,4 g
josta tyydyttynyttä
0,1 g
Hiilihydraatit
4 g
josta sokereita
3,9 g
Proteiini
7,2 g
Suola
2,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Pese ravut kylmän juoksevan veden alla pehmeällä harjalla. Tarkista, että ravut ovat eläviä.
Leikkaa sitruunaruohojen päädystä pieni pala pois. Leikkaa sitruunaruohot kahtia ja halkaise ne. Poista chileistä kanta ja viipaloi chilit. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja sokeri sekä kasvikset.
Lisää ravut yksitellen kiehuvaan veteen isoimmista alkaen. Keitä noin 10 minuuttia viimeisen ravun lisäämisestä veteen. Keitä ravut erissä. Älä lisää kattilaan liikaa rapuja, koska veden täytyy kiehua koko ajan. Kypsän ravun tunnistaa punaisesta väristä ja kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta.
Jäähdytä ravut nopeasti kylmäksi liemessään esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Anna maustua vielä keitinliemessään jääkaapissa 6–12 tuntia.
Asettele ravut suurelle vadille ja koristele halutessasi tillillä tai korianterilla.
Vinkki! Liemi käy hyvin myös pakasterapujen marinointiin. Ota ravut sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen valmistusta. Jos on kiire, ravut sulavat huoneenlämmössä noin 12 tunnissa. Nopea pikasulatus onnistuu, kun upotat avaamattoman tyhjiöpakkauksen kylmään veteen 4–5 tunniksi. Kaada sulanut liemi pois ja valmista niille mausteliemi tuoreiden rapujen keitinliemen tapaan, mutta lisää liemeen suolaa vain noin 1/2 dl. Kaada liemi rapujen päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Ohjeen liemi riittää noin 2 kg:lle pakasterapuja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250g
    Hinta 2,79/kpl
    11,16/kg
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Hinta 2,45/kpl
    4,90/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,69/kpl
  • Sitruunaruoho 50g 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    33,80/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,49/kpl
    9,95/kg
  • Inkivääri
    Hinta n. 1,30/kpl
    8,69/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125g
    Hinta 3,29/kpl
    26,32/kg
  • Meira merisuola 450g hieno, jodioitu
    Hinta 1,75/kpl
    3,89/kg
  • Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppa
    Hinta 3,69/kpl
    4,92/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (15 arviota)

  • Rapuja tulee
    6 vuotta sitten
    Onko todella 4dl sokeria ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Rapuja, Kyllä vain, määrä on oikein. Niihin tulee normaalia hieman enemmän, kun niiden on tarkoitus olla makean mausteiset.
  • Ravustaja
    6 vuotta sitten
    Täydellistä! Kokeiltu täpläravuilla, toimii! 5/5. Kiitos reseptistä!