Filippiiniläinen chevice eli kinilaw kuhasta
Filippiniläinen ceviche eli kinilaw on aasialainen versio cevichestä. Riisiviinietikalla raakakypsytetty kuha tarjotaan kookosmaitoisessa kastikkeessa.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 400gkuhafileetä
- 2ploa(à 200 ml)Pirkka riisiviiniviinietikkaa
- 1tlk(400 g)Pirkka kookosmaitoa
- 1/2(n. 1 dl)verigreipin puristettu mehu
- 1/2rs(à 250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- 1/2(à 400 g)kurkkua
- 1(80 g)punasipuli
- 2 1/2rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 1/2ruukkuruohosipulia
- 1 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kuhafileet sopiviksi suupaloiksi ja pane palat kulhoon. Lisää päälle 1 ½ dl riisiviinietikkaa. Tarkista, että kaikki kalapalat jäävät pinnan alle. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 1-2 tunniksi, kunnes kalan liha on raakakypsynyt eli muuttunut kauttaaltaan läpikuultamattomaksi.
- Valmista sillä aikaa kastike. Yhdistä kulhoon ½ dl riisiviinietikkaa, kookosmaito ja sitrusmehu.
- Halkaise tomaatit ja kurkku. Koverra lusikalla pois kurkun sisältä siemenet. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna ruohosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha.
- Valuta kuhapalat ja yhdistä kookosmaitoseokseen kaikki muut ainekset. Anna makujen tasaantua viileässä noin puoli tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa sellaisenaan kalapöydässä tai esimerkiksi alkuruokana vihreän salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi