Grillattu kirjolohi ja lime-korianteriöljy
Grillaa lohi meheväksi ja sivele pintaan raikasta lime-korianteriöljyä. Tarjoa esimerkiksi fenkoli-greippisalaatin kanssa. Noin 4,70€/annos*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(675 g)kirjolohifilee
- n. 3/4tlsuolaa
Lime-korianteriöljy
- 1rkllimetinmehua
- 2rkltuoretta korianteria hienonnettuna
- 1pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2-1tlruokosokeria
- ripaussuolaa
- 1tuore sitruunaruoho
Valmistus
alle 30 min- Poista fileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa fileestä paksuuden mukaan 6-8 annospalaa. Mausta kala suolalla.
- Sekoita lime-korianteriöljyn ainekset keskenään. Hakkaa sitruunaruohon vartta hieman esimerkiksi puunuijalla, jotta maut irtoavat paremmin. Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi, noin 4 cm:n suikaleiksi ja sekoita öljyn joukkoon. Anna tekeytyä hetki.
- Grillaa kirjolohipalat kypsiksi. Kala saa jäädä meheväksi keskeltä. Nosta kalat pois grillistä tarjoiluvadille ja sivele pinnalle lime-korianteriöljyä ennen tarjoamista.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Sitruunaruoho on rakenteeltaan hieman puumainen, joten sen voi jättää halutessaan lautasen sivuun. Voit valmistaa lime-korianteriöljyn myös ilman sitruunaruohoa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Supermarketilla hyviä vinkkejä antavia mainoksia..jopa tallennan eli teidän mainokset ei ole roskapostia. Kiitos K Suprmarket