• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu kirjolohi ja lime-korianteriöljyTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu kirjolohi ja lime-korianteriöljy

Grillaa lohi meheväksi ja sivele pintaan raikasta lime-korianteriöljyä. Tarjoa esimerkiksi fenkoli-greippisalaatin kanssa. Noin 4,70€/annos*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(675 g)kirjolohifilee
    • n. 3/4tlsuolaa

Lime-korianteriöljy

    • 1rkllimetinmehua
    • 2rkltuoretta korianteria hienonnettuna
    • 1pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1/2-1tlruokosokeria
    • ripaussuolaa
    • 1tuore sitruunaruoho

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista fileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa fileestä paksuuden mukaan 6-8 annospalaa. Mausta kala suolalla.
  2. Sekoita lime-korianteriöljyn ainekset keskenään. Hakkaa sitruunaruohon vartta hieman esimerkiksi puunuijalla, jotta maut irtoavat paremmin. Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi, noin 4 cm:n suikaleiksi ja sekoita öljyn joukkoon. Anna tekeytyä hetki.
  3. Grillaa kirjolohipalat kypsiksi. Kala saa jäädä meheväksi keskeltä. Nosta kalat pois grillistä tarjoiluvadille ja sivele pinnalle lime-korianteriöljyä ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Sitruunaruoho on rakenteeltaan hieman puumainen, joten sen voi jättää halutessaan lautasen sivuun. Voit valmistaa lime-korianteriöljyn myös ilman sitruunaruohoa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • Ruonystävä14.5.2018

    Supermarketilla hyviä vinkkejä antavia mainoksia..jopa tallennan eli teidän mainokset ei ole roskapostia. Kiitos K Suprmarket