Elvytysliemi pakasteravuille
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Valmiiksi keitetyt pakasteravut sulatetaan ja maustetaan itse tehdyssä tilliliemessä.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 kg | keitettyjä rapuja (pakaste) tai |
Liemi | |
---|---|
2 l | vettä tai |
(1 dl | olutta) tai |
1/2 dl | merisuolaa tai |
2 palaa | sokeria tai |
runsaasti | tuoretta tilliä tai |
Ravintosisältö
Energia | 110 kJ / 26 kcal |
Rasva | 0,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 0,2 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa kattilaan vesi, (olut,) suola ja sokeri. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää tilli ja hauduta 5–10 minuuttia. Anna liemen hetken aikaa jäähtyä ja poista tilli.
Kaada vähän jäähtynyt liemi jäisten rapujen päälle tai nosta ravut jäisenä levynä kattilaan. Lisää joukkoon halutessasi vielä tuoretta tilliä.
Nosta ravut kylmään. Anna niiden sulaa ja maustua yön yli seuraavaan päivään. Valuta sulaneet ravut ennen tarjoilua. Tarjoa paahtoleivän, voin, sitruunan ja hienonnetun tillin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33lHinta 1,45/kpl3,94/lVain nouto
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Aura Tumma lager 5,2% 0,5 tlkHinta 3,59/kpl6,88/lVain nouto
- Velko Kozel Dark 3,8% 0,33l 6-packHinta 11,04/kpl5,12/lVain nouto
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(15 arviota)
- yli 60 min3,8(14 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- 30 - 60 min4,4(15 arviota)
- yli 60 min4,1(139 arviota)
- yli 60 min3,8(154 arviota)
- yli 60 min3,4(25 arviota)
- yli 60 min3,5(32 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (25 arviota)
- Koistinen4 kuukautta sittenLiemi oli helppo tehdä, mutta ravut eivät kuitenkaan elpyneet.
- Tillisilli8 vuotta sittenhttps://www.k-ruoka.fi/reseptit/vodkagraavattu-siika
- Rilli8 vuotta sittenSilli :)
- Pilli8 vuotta sittenTilli :)