Sinisimpukat glögiliemessä
Merenelävien ystävä kattaa joulupöytään sinisimpukoita. Sinisimpukoiden liemessä maistuvat inkivääri, fenkoli, neilikka ja vaalea glögi.
- 2 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
2 annosta
- 1kgtuoreita sinisimpukoita tai
- 2pkt(à 450 g)Pirkka sinisimpukoita, kuorellisia (pakaste)
- 2(150 g)salottisipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 1(150 g)tuore inkivääri
- 1/2(100 g)fenkolia
- 1(50 g)varsisellerin varsi
- 1sitruunanruohon varsi
- 1/2dlPirkka rypsiöljyä
- 4dlvalkoviiniä
- 2dlvaaleaa glögiä
- 1laakerinlehti
- 8neilikkaa
- 10kokonaista valkopippuria
- 3tähtianista
- 1/2appelsiinin kuori suikaloituna
- 1ruukkutimjamia
- 1/2ruukkuarakuunaa
Valmistus
30 - 60 min- Pese simpukat juoksevan veden alla ja puhdista kuorten pinta tarvittaessa veitsellä. Poista simpukoiden ”parrat” veistä apuna käyttäen.
- Kuori salottisipulit, valkosipulit ja inkivääri. Hienonna sipulit, inkivääri, fenkoli ja varsiselleri.
- Lisää ison kattilan pohjalle öljy ja kuumenna. Kuullota hetki kasviksia ja sitruunaruohon vartta kokonaisena. Lisää simpukat ja jatka kypsennystä vielä 2 minuuttia. (Jos käytät pakastesimpukoita, lisää simpukat jäisinä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia).
- Lisää valkoviini, glögi, mausteet, appelsiininkuori ja yrtit kokonaisina oksina. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes simpukat ovat auenneet. Tarjoa simpukat vaalean rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
tää resepti kuulostaa niin kauheelta että haluan ilmoittaa viranomaisille
Eivät maistu minulle.