Sinisimpukat glögiliemessä
Merenelävien ystävä kattaa joulupöytään sinisimpukoita. Sinisimpukoiden liemessä maistuvat inkivääri, fenkoli, neilikka ja vaalea glögi.
2 annosta30 - 60 min
Ainekset
2 annosta
- 1kgtuoreita sinisimpukoita tai
- 2pkt(à 450 g)Pirkka sinisimpukoita, kuorellisia (pakaste)
- 2(150 g)salottisipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 1(150 g)tuore inkivääri
- 1/2(100 g)fenkolia
- 1(50 g)varsisellerin varsi
- 1sitruunanruohon varsi
- 1/2dlPirkka rypsiöljyä
- 4dlvalkoviiniä
- 2dlvaaleaa glögiä
- 1laakerinlehti
- 8neilikkaa
- 10kokonaista valkopippuria
- 3tähtianista
- 1/2appelsiinin kuori suikaloituna
- 1ruukkutimjamia
- 1/2ruukkuarakuunaa
Valmistus
30 - 60 min- Pese simpukat juoksevan veden alla ja puhdista kuorten pinta tarvittaessa veitsellä. Poista simpukoiden ”parrat” veistä apuna käyttäen.
- Kuori salottisipulit, valkosipulit ja inkivääri. Hienonna sipulit, inkivääri, fenkoli ja varsiselleri.
- Lisää ison kattilan pohjalle öljy ja kuumenna. Kuullota hetki kasviksia ja sitruunaruohon vartta kokonaisena. Lisää simpukat ja jatka kypsennystä vielä 2 minuuttia. (Jos käytät pakastesimpukoita, lisää simpukat jäisinä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia).
- Lisää valkoviini, glögi, mausteet, appelsiininkuori ja yrtit kokonaisina oksina. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes simpukat ovat auenneet. Tarjoa simpukat vaalean rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
tää resepti kuulostaa niin kauheelta että haluan ilmoittaa viranomaisille
Eivät maistu minulle.