Sinisimpukat glögiliemessäReseptin teki kumppani

Sinisimpukat glögiliemessä

Merenelävien ystävä kattaa joulupöytään sinisimpukoita. Sinisimpukoiden liemessä maistuvat inkivääri, fenkoli, neilikka ja vaalea glögi.

  • 2 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

2 annosta
    • 2(150 g)salottisipulia
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1(150 g)tuore inkivääri
    • 1/2(100 g)fenkolia
    • 1(50 g)varsisellerin varsi
    • 1sitruunanruohon varsi
    • 1/2dlPirkka rypsiöljyä
    • 4dlvalkoviiniä
    • 2dlvaaleaa glögiä
    • 1laakerinlehti
    • 8neilikkaa
    • 10kokonaista valkopippuria
    • 3tähtianista
    • 1/2appelsiinin kuori suikaloituna
    • 1ruukkutimjamia
    • 1/2ruukkuarakuunaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese simpukat juoksevan veden alla ja puhdista kuorten pinta tarvittaessa veitsellä. Poista simpukoiden ”parrat” veistä apuna käyttäen.
  2. Kuori salottisipulit, valkosipulit ja inkivääri. Hienonna sipulit, inkivääri, fenkoli ja varsiselleri.
  3. Lisää ison kattilan pohjalle öljy ja kuumenna. Kuullota hetki kasviksia ja sitruunaruohon vartta kokonaisena. Lisää simpukat ja jatka kypsennystä vielä 2 minuuttia. (Jos käytät pakastesimpukoita, lisää simpukat jäisinä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia).
  4. Lisää valkoviini, glögi, mausteet, appelsiininkuori ja yrtit kokonaisina oksina. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes simpukat ovat auenneet. Tarjoa simpukat vaalean rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille